Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aicina pieteikt filmas 25. Starptautiskajam īsfilmu festivālam 2Annas

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kas norisināsies 2021. gadā no 9. līdz 15. aprīlim, aicina pieteikt filmas jau 25. festivāla konkursa programmai. Festivāls 2Annas aicina pieteikties Starptautiskajā īsfilmu konkursā, Baltijas īsfilmu konkursā, Starptautiskā vidēja garuma filmu konkursā un Starptautiskajā bērnu un jauniešu konkursā.

Līdz šī gada 1. decembrim filmu autori, producenti, filmu studijas un augstskolas festivāla konkursa programmām ir aicināti iesniegt dažādu žanru īsa un vidēja garuma filmas, kas tapušas 2019. vai 2020. gadā. Arī šogad festivāla atlases komisija izvēlēsies filmas, kas lauž kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, kā arī stāsta par aktuālām, provokatīvām un nereti neērtām tēmām lokāli un starptautiski. Kā katru gadu, festivālā atlasītās īsfilmas izvērtēs profesionāla starptautiskā žūrija.

Īpaši vilinoša balva šogad tiks pasniegta Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam – filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā, ko nodrošinās kompānijas BBRental un BBPostHouse. Turpinot atbalstīt Baltijas kino izplatību, Baltijas konkursam īsfilmas 2Annas pieņem bezmaksas. 

Jau par festivāla tradīciju kļuvusi fokusa programmu un pasākumu veidošana par vienotu tēmu, tāpēc paralēli konkursa programmām 2021. gadā festivāls pievērsīsies arī īpaši aktuālās tēmas Zeme izpētei.

2Annas ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāla veidotāji ik gadu piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālāko Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija Urga.

Vairāk par filmu iesniegšanu festivālam: www.2annas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja