12.00 seno dienu miežu piena zupa un mūsdienu grūbu putra ar sēnēm baltvīnā. Nidas zvejniekciema Kuršos no plkst. 13.00 demonstrēs miežu putras ar skābiem kāpostiem vārīšanu skarbos apstākļos dūmistabā saimnieces Dairas Jātnieces vadībā. Vidzemes zemnieka sētā no plkst. 14.00 putras vārīšana vasaras virtuvē – slietenī. Saldā godu putra un Ulmaņlaika siltie grūbu salāti - gards cienasts no Donu Ilzes.Hernhūtiešu saiešanas namā un Vidzemes sētā no plkst. 17.00 – 20.00 notiks Veļu vakars folkloras kopu Grodi un GaraTaka vadībā. Kad naktis kļūst garākas par dienām, lauku darbi ir padarīti un pār zemi bieži nolaižas migla, klāt ir Veļu laiks. Dažādos Latvijas novados saukts arī par Zemlikām, Dievainēm, Dvēseļu dienām, Ķauķu laiku, Iļģu laiku un vēl citādi. Parasti tas turpinājies no Miķeļiem līdz Mārtiņiem. Par veļu laika tradīcijām saglabājušas liecības gan no baltvācu mācītāju vērojumiem, gan ticējumos un atmiņu pierakstos.Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties silti un ņemt līdzi cienastu veļiem! Visas dienas garumā - podu un karošu parāde, jaunā medus degustācija un sveču liešanas darbnīca Nidas dūmistabā.
Putras diena un Veļu vakars Brīvdabas muzejā
Putra ir leģendām apvīta un tradīcijām bagāts ēdiens, to ēduši kā lieli, tā mazi, kā karavadoņi, tā arī zemnieki. Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas un tai ir neskaitāmi nosaukumi – putra, biezenis, grūdenis, ķempe (bieza putra), pļepenīca (šķidra putra) u.c. Putras dienas programmā:Priedes krogā no plkst.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.