Velta Cīpa ir viena no grāmatas Kulinārais mantojums. Lejaskurzeme autorēm, kas raksta: “Patiesi latviskais ēdiens pašlaik piedzīvo renesansi. Senču virtuves latviskās receptes, no jauna iegūtas, papildina kopējo izpratni par latviešiem - kas mēs esam, kurp ejam.Svarīgi ir atgriezties pie gatavošanas no pašu audzētas, radītas produkcijas, lai atrastu mūsu latvisko garšas izjūtu. Mums ir svarīgi apzināties mūsu senču unikālo virtuvi, prasmes un receptes, kuras katrs var eksperimentējot īstenot ikdienā.”Savukārt radošā telpa Ideju bode piedāvās iepazīt Kurzemes bioloģiskajās saimniecībās audzētus produktus un pastāstīs par to vērtīgajām uzturvielām, kuras mūsdienās liela daļa cilvēku aizstājuši ar pusfabrikātiem, garšas pastiprinātājiem un nezināmas izcelsmes produktiem.Ieeja pasākumā – 6 EUR, bet visām Lienēm, sveicot viņas vārda dienā, ieeja – 3 EUR (lūgsim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu).
Dienvidkurzemes virtuve mūsdienu cilvēkam
Liepājas muzejs, atzīmējot Lienēm vārda dienu, aicina iepazīt mūsdienu kurzemnieka virtuves īpatnības pasākumā Dienvidkurzemes virtuve mūsdienu cilvēkam.Pasākuma ietvaros dažādu ēdienu degustācijas piedāvās radošās telpas Ideju bode veselīgās ēdināšanas kafejnīca sadarbībā ar Lejaskurzemes ēdienu pazinēju Veltu Cīpu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.