Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nākusi grāmata bērniem Betes lidojošā dzimšanas dienas dāvana

Asprātīga, pamācoša, aizraujoša – izdevniecība Jānis Roze saviem mazākajiem lasītājiem piedāvā grāmatu Betes lidojošā dzimšanas dienas dāvana, kuras autori ir Vitalija Maksvīte un Marjus Marcinkevičs, informēja izdevniecība.

Iepazīstieties ar Beti! Viņa nekad nenokar degunu. Pat savā dzimšanas dienā, kuru visi cenšas sabojāt: Bete nesaņem ilgi gaidīto dāvanu, viņai uzklūp nejaukā kaimiņiene, bet mamma aizliedz svētku pusdienas. Dzimšanas dienu izglābj dāvana, kas pati atlido pie Betes. Un tā nav parasta dāvana, bet lielā nelaimē iekļuvusi dāvana, kurai vajag palīdzību. Bete nekad neatstāj draugus nelaimē, top viltīgs glābšanas plāns. Jo tur, kur ir briesmas, tur ir arī Bete!

Šī ir grāmatiņa, ko var lasīt visdažādākajos veidos: klusi pie sevis ķiķinot vai kādam skaļi priekšā; vienā elpas vilcienā vai arī nodaļu pa nodaļai, pagarinot prieku; to var lasīt un pārlasīt, un ieteikt draugiem – jo šī ir reti brīnišķīga lasāmviela. Ar labajiem varoņiem un ļaunajiem anitvaroņiem, ar satraucošiem pavērsieniem un negaidītiem risinājumiem, ar jokiem un dzīves gudrībām – un daudzām, daudzām ilustrācijām, kas nevar nepatikt.

Marjus Marcinkevičs dzimis 1966. gadā Viļņā. Izmēģinājis roku dažādās profesijās, pēc savu bērnu nākšanas pasaulē pievērsās rakstniecībai, kas no vaļasprieka kļuva par pamatnodarbošanos. Šobrīd viņš ir viens no lietuviešu ievērojamākajiem bērnu rakstniekiem, kura grāmatas tulkotas vairāk nekā 10 valodās un saņēmušas nozīmīgas literārās balvas. Latviešu lasītājiem jau pazīstamas viņa grāmatas Svizis (Jāņa Rozes apgāds, 2019) un Akmentiņš (Zvaigzne ABC, 2022).

Vitalija Maksvīte ir dzejniece, dūla un trīs bērnu mamma, Viļņas Universitātē ieguvusi maģistra grādu lietuviešu literatūrā. Viņas debijas dzejas krājums iznācis 2015. gadā.

Māksliniece Lina Itagaki studējusi japāņu valodu Tokijas Universitātē un ieguvusi starptautiskās ekonomikas bakalaura diplomu, vēlāk aizrāvās ar zīmēšanu un 2010. gadā Viļņas Mākslas akadēmijā pabeidza grafikas studijas. Tagad viņa ir brīvmāksliniece – zīmē komiksus un ilustrē grāmatas. Viņas debija ilustrācijā ir grafiskais romāns Sibīrijas haiku, kas izpelnījies augstu novērtējumu ne tikai dzimtajā Lietuvā, bet arī citur pasaulē, saņēmis daudzus apbalvojumus un tulkots vismaz 13 valodās. Šo grāmatu un Linas Itagaki ilustrācijas augstu novērtējuši arī latviešu lasītāji. Latviski tā iznāca 2020. gadā, saņēma Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu kā labākā tulkotā bērnu grāmata un tika nominēta arī Latvijas Literatūras gada balvai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja