Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā uzstāsies Ņujorkas modernā baleta trupa Complexions Contemporary Ballet

14. martā jaunajā koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies baleta trupa Complexions Contemporary Ballet no Ņujorkas, pavēstīja pasākuma pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

Viena no vadošajām amerikāņu laikmetīgā baleta trupām pasaules turnejā, kuras maršrutā ietilpst arī Liepāja, izrādīs savu jauno iestudējumu – mūsdienu dejas šovu Strum.

Complexions Contemporary Ballet sniegumā apvienotas horeogrāfijas klasiskās tradīcijas un vissarežģītākie mūsdienu dejas elementi. Šis kolektīvs patlaban tiek uzskatīts par spilgtāko laikmetīgā baleta pārstāvi uz pasaules baleta skatuves.

Šovs notiks trīs daļās. Pirmā būs veltīta klasikai: tiks izdejoti laikmetīgā baleta anturāžā ietērpti pazīstami J. S. Baha un F. Šopēna skaņdarbi, kurus jaunā interpretācija ļaus uztvert pavisam citādi. Šova otrajā daļā uzstāsies paši trupas mākslinieciskie vadītāji Dvaits Roudens (Dwight Rhoden) un Dezmons Ričardsons (Desmond Richardson), bet trešajā daļā skatītājus gaida kas visai neparasts – dinamiska deja grupas Metallica mūzikas pavadībā.

Complexions Contemporary Ballet tika dibināts 1994. gadā. Tā veidotāji Dvaits Roudens un Dezmons Ričardsons pirms tam dejoja Elvina Eilija Amerikas dejas teātra (Alvin Ailey American Dance Theater) trupā. Complexions Contemporary Ballet piedāvā dažādu tehniku un stilu sajaukumu un novatorisku skatījumu uz cilvēka kustībām.

Izcilais horeogrāfs Dvaits Roudens ir arī Complexions Contemporary Ballet mākslinieciskais vadītājs un plaši pieprasīts laikmetīgās dejas profesionālis. Viņa radošais ģēnijs iemiesojies tādos atzītos horeogrāfijas iestudējumos kā grupas U2Cirque du Soleil, dziedātāja Prinsa, aktiera Patrika Sveizija šovos, mūsdienu baletā Lielais Getsbijs (The Great Gatsby) un citos.

Trupas otrs mākslinieciskais vadītājs Dezmonds Ričardsons ir harismātisks tumšādains dejotājs, kurš paguvis nodejot spilgtas klasiskā un mūsdienu baleta repertuāra lomas, kā arī piedalīties Maikla Džeksona, Madonnas un Prinsa dziesmu videoklipos.

Biļetes uz trupas Complexions Contemporary Ballet šovu jau ir pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas no EUR 29. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja