Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 15. novembris
Undīne, Leopolds, Unda

Zaļie salāti pie desiņām

Šīs gardās, veģetārās receptes autore ir uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Par zaļajiem salātiem viņa saka – perfekta salsas stila mērce pie desiņām, falafeliem, mīklā ceptiem dārzeņiem u. tml. Sastāvdaļas vislabāk rīvēt ar rīvi, kas veido salmiņus (kā korejiešu burkānu salātiem), vai ar rupjo dārzeņu rīvi.

Sastāvdaļas 0,4–0,5 l burkai: 1 glāze rīvētas zaļās paprikas, 1 glāze rīvētu gurķu vai kabaču (var būt pārauguši, mizošana – pēc vēlmēm), 100 ml rīvētu sīpolu, 80 + 80 ml ābolu etiķa, 70–85 ml cukura (atkarībā no tā, cik saldi konservi garšo), 10 g sāls, 1 tējk. sinepju sēklu, kaltēts čili pēc garšas

Pagatavošana:

1. Sarīvētos dārzeņus pārlej ar 80 ml etiķa, uzvāra, ik pa brīdim apmaisot, vāra kādas 15 minūtes, līdz dārzeņi maina krāsu.

2. Met uz sieta, notecina, liek sauso masu atpakaļ katlā, pārlej otrus 80 ml etiķa, pieliek cukuru, sāli, garšvielas, pavāra piecas minūtes.

3. Blīvi pilda pasterizētās burkās, aizvāko. 

4. Ēdami jau tajā pašā dienā, bet ledusskapī glabājas vairākus mēnešus. Ja jāglabā istabā vai ilgāku laiku, tad pasterizē 10 minūtes 95 grādos.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 15.11.2024.

Ja tev liekas, ka esi dumjš, atceries, ka ir cilvēki, kas nezina, kad jāraksta "lūzt" un kad – "lūst".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko