Sastāvdaļas 0,4–0,5 l burkai: 1 glāze rīvētas zaļās paprikas, 1 glāze rīvētu gurķu vai kabaču (var būt pārauguši, mizošana – pēc vēlmēm), 100 ml rīvētu sīpolu, 80 + 80 ml ābolu etiķa, 70–85 ml cukura (atkarībā no tā, cik saldi konservi garšo), 10 g sāls, 1 tējk. sinepju sēklu, kaltēts čili pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sarīvētos dārzeņus pārlej ar 80 ml etiķa, uzvāra, ik pa brīdim apmaisot, vāra kādas 15 minūtes, līdz dārzeņi maina krāsu.
2. Met uz sieta, notecina, liek sauso masu atpakaļ katlā, pārlej otrus 80 ml etiķa, pieliek cukuru, sāli, garšvielas, pavāra piecas minūtes.
3. Blīvi pilda pasterizētās burkās, aizvāko.
4. Ēdami jau tajā pašā dienā, bet ledusskapī glabājas vairākus mēnešus. Ja jāglabā istabā vai ilgāku laiku, tad pasterizē 10 minūtes 95 grādos.
Lai labi garšo!