Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Ķirbju krēmzupa ar grauzdētām ķirbju sēklām

Vecrīgas restorāna Dārzs šefpavāre Arleta Tūrmane sarūpējusi šo zupas recepti:

Pagatavošana:

1. Ķirbi atdala no mizas, sviestā vai eļļā apcep krāsnī ~ 20 min.

2. Burkānus, sīpolu, ķiploka daiviņu nomizo un apcep katliņā, kurā uzkarsēta eļļa vai sviests. Nedaudz uzlej ūdeni (uzvārītu un atdzesētu), tad pievieno nomizotus kartupeļus.

3. Kad viss sāk vārīties, pievieno apceptu ķirbi. Kad visi sakņaugi un dārzeņi ir mīksti, pievieno sāli pēc garšas, kā arī krustnagliņu.

4. Visu sablendē un izkāš caur sietu.

5. Vēlreiz visu uzkarsē un pievieno saldo krējumu. Pasniedzot pārber ar ķirbja sēklām, kuras pirms tam apgrauzdē, un dekorē ar diedzētiem ziemas asniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

1 porcijai vajadzēs:

400 g ķirbja, 80 g kartupeļu, 1 nelielu burkānu, 1 nelielu sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, 25 g saldā krējuma, eļļu vai sviestu apcepšanai, 1 krustnagliņu, ķirbju sēklas un diedzētus asnus dekorēšanai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko