Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Griežam pirmo šīs sezonas ķirbi

Es pārspīlētu, ja teiktu, ka pirmos ķirbjus gaidu tāpat kā, piemēram, pirmos nosārtojušos pašu dārza tomātus, ābolus, bumbierus vai vīnogas, kas tagad, septembrī, saldas un lipīgas, pārņēmušas visu mūsu mājas dienvidu sienu.Ķirbis dārza tālākajā stūrī aug, neviena īpaši nepieskatīts un neapjūsmots.

Tāds nu ir ķirbja liktenis.Taču ķirbis man patīk, jo ir tik maigs, garšā tik neitrāls, ka to var mierīgi salikt kopā ar visdažādākajām garšvielām un produktiem, it īpaši tiem, kas paši raduši spēlēt tikai solo, - kā šajās receptēs ingvers, rukola, ķiploks, kazas siers. Ķirbis tiem vienmēr būs neuzkrītošs un apetītlīgi oranžs fons.Izmēģiniet restorāna Desiderata virspavāra Māra Mauriņa recepti. Viegli, septembrim īsti laikā un garšīgi!



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Grūbu sautējums ar ķirbjiem

4 personām: 125 g grūbu, 200 g saldā krējuma, 80 g cietā siera, 20 g pētersīļu, 30 g rukolas, 200 g tomātu, 400 g ķirbju, 200 g cukīni, 160 g sīpolu, 80 g ķiploku, sāls un pipari pēc garšas
1. Grūbas noskalo zem auksta ūdens un liek vārīties aukstā sālsūdenī (uz 1 l ūdens - 100-125 grami grūbu).
2. Ķirbi un cukīni sagriež kubiņos un apcep kopā ar ķiplokiem un sīpoliem nelielā sviesta daudzumā.
3. Izvārītās grūbas noskalo sietā zem silta ūdens.
4. Grūbas liek katlā, pievieno saldo krējumu, tomātus, apceptos dārzeņus un cieto sieru.
5. Sautē, līdz grūbu sautējums sāk nedaudz iebiezēt, tad pieliek sagrieztus pētersīļus, un grūbu sautējums ir gatavs.
6. Pasniedz ar rukolu un pārrīvētu cieto sieru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko