Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grauzdētas maizītes ar Vidusjūras garšu

Vasarīgas uzkodu maizītes.

Sastāvdaļas divu veidu maizītēm: 3–4 dzeltenie sīpoli, šļuka baltvīna, šļuka balzametiķa, apm. 1 ēd. k. cukura, anšovi (tik daudz, lai uz katras maizītes sanāk pa filejai), olīvas, kazas siers, ķirštomātiņi, garšvielas: svaigs timiāns, kaltēta raudene, svaigs baziliks, eļļa sīpolu apcepšanai.

Pagatavošana: 

1. Vispirms pannā apcep sagrieztus sīpolus. Labākai garšai pielej baltvīnu, kad tas iztvaikojis, pielej balzametiķi, pieber cukuru un maisa, līdz tas izkusis un sīpoli karamelizējušies. Pieber timiānu, raudeni, samaisa.

2. Sagriež bageti pabiezās šķēlēs un vispirms apgrauzdē cepeškrāsnī uz restēm, līdz tām brūna un kraukšķīga virsiņa. Bagetes iepriekš jāapcep, lai virsiņa kraukšķīga un maizīte cepot nepiesūcas ar pildījuma mitrumu.

3. Pusei maizīšu uzliek pa kārtīgai karotei karamelizēto sīpolu, virsū uzliek vienu anšova fileju un olīvu.

4. Otrai pusei maizīšu uzziež kazas sieru, virsū liek pārgrieztu ķirštomātiņu, uzber raudeni un uzliek svaigu baziliku.

5. Maizītes liek uz plāts un cep apmēram 180 grādos cepeškrāsnī 10–15 minūtes, kamēr tās gatavas.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko