Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ēdieni

Slavenais ābolu aromāts

Pagājušajā nedēļā sāku stāstu par ābolu destilātiem. Tagad turpināšu – par to, kā radās slavenākais no tiem – kalvadoss.

Vasaras maltītei

Vienkārši un ātri pagatavojami vasaras ēdieni.

Ķiršu liķieri

Sākoties ķiršu laikam, pastāstīšu, kā top ķiršu liķieri.

Trīs zupas, kas sildīs vēderu un dvēseli

Šoreiz piedāvājam trīs pavisam atšķirīgu zupu receptes. Piena sakņu zupa ir latviešu virtuves klasika no vecmāmiņu laikiem. Tā jāēd, kad pārņem ilgas pēc bērnības, malkas plīts un tamlīdzīgām lietām. Zupa labi garšos kopā ar sālītu siļķīti.

Mērces, kas padarīja slavenu franču virtuvi

Slaveno franču mērču vēsture iesniedzas viduslaikos. Šefpavārs Antuāns Karēms (1784–1833) grāmatā L’Art de la cuisine au XIXe siecle (Pavārmāksla 19. gadsimtā) klasificēja tās četrās kategorijās.

Ceļvedis piparu pazīšanā

Piparu vēsture ir tikpat sena, cik ilga ir garšvielu tirdzniecības vēsture daudzu gadsimtu garumā. Naudas izteiksmē pipari ir visvairāk tirgotā garšviela pasaulē.

Kā radās populārais riekstu krēms

Septembra pirmajās dienās smērēju brokastu maizes saviem skolniekiem un tā nolēmu noskaidrot, kā īsti radies populārais riekstu krēms nutella?

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide