Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Cepti dārzeņi ar ķirbja biezmērci, sīpoliem, ķiplokiem

Pagatavošana:1. Ceptam ķirbim noņem mizu, nospiež lieko šķidrumu un sajauc ar sīpoliem, kas apcepti sviestā. Pievieno etiķi, sāli un piparus, sastrādā virtuves kombainā un izberž caur sietu, tad liek katliņā un uzglabā karstu līdz pasniegšanai.

2.Rudens dārzeņus nomizo, sagriež vienādās daļās (ķiplokus uz pusēm) un liek cepeškrāsnī cepties pusstundu (var pievienot sviestu un garšvielas).

3. Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, pienu sajauc ar olu. Uzkarsē eļļu līdz 160 grādiem, sīpolu gredzenus mērcē olā, apviļā miltos, atkal olā un atkal miltos, liek karstā eļļā un cep līdz gaiši brūnai nokrāsai. Ņem nost no pannas, lieko eļļu nosusina papīra salvetē.

4. Uz šķīvja liek ķirbju mērci un dārzeņus pamīšus ar ceptiem sīpolu gredzeniem, dekorē ar apceptu ķirbi un zaļumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Četrām porcijām vajadzēs: 400 g ķirbja (cepta), 1 sīpolu, 2 ēd. k. sviesta, 1 tējk. etiķa (baltvīna), sāli un piparus pēc garšas, 400 g kāļa, 1 nelielu kabaci, 2 pastinakus, 2 burkānus, 2 ķiplokus (nelobītus), 2 sīpolus, 200 g piena, 2 olas, 150 g miltu, 0,5 l eļļas cepšanai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko