Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Lieliskām brīvdienām: Kāpostu pīrāgs grieķu gaumē

Tāpat kā gaidām pirmos tomātus, jaunos kartupeļus un pašu audzētos kraukšķīgos gurķīšus – gaidām arī jaunos kāpostus. Šo recepti mazliet neparastākā stilā – ar Vidusjūras reģiona noti garšā – iesaka veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase.

Sastāvdaļas 6 porcijām: 1/2 jaunās kāposta galvas, 1/2 purava, 2 ķiploka daivas, buntīte diļļu, olīveļļa, 1 iepakojums (ap 180 g) fetas tipa siera, 2 nelieli tomāti, 1 iepakojums (ap 500 g) gatavās saldētās kārtainās mīklas, baziliks rotāšanai

Pagatavošana:

1. Kāpostu sagriež plānās un ne pārāk garās strēmelēs. Puravu, ķiploku un dilles sasmalcina, tomātus sagriež mazos gabaliņos.

2. Olīveļļā apcep puravu, pievieno tomātus, kāpostu un maisot sautē 10–15 minūšu, līdz tas gatavs. Noņem no uguns, ļauj padzist un sajauc ar sadrupinātu fetas sieru vai kartupeļu biezputru (šajā gadījumā pievieno vēl arī sāli pēc garšas), dillēm. Kārtīgi samaisa, taču tā, lai viss fetas siers neizjūk, vismaz vietām vēl paliek gabaliņos.

3. Veidni izklāj ar kārtaino mīklu, izveido maliņas. Vidū liek pildījumu, izlīdzina. Virsū liek mīklu, sagriežot šaurās sloksnēs (lai cepoties iztvaiko liekais mitrums). Malas aizspiež.

4. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūšu. 

5. Šis pīrāgs ir ļoti garšīgs silts. Ja nepieciešams skaisti sagriezt gabalos, tad gan labāk atdzesēt pirms griešanas.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko