Krāsainos burkānus sēj un audzē gluži tāpat kā jebkurus citus. Sēklas, kas nopērkamas, lielākoties nāk no lielajiem Eiropas ražotājiem un šķirnes ir selekcionētas Holandē, Francijā u. c. Viens no selekcionāru mērķiem – izveidot hibrīdus ar labu iekšējo un ārējo krāsojumu un iespējami mazāku serdi, kā arī izturīgākus pret slimībām, ar veiksmīgāku sēklu dīgtspēju, labākām garšas īpašībām.
Lai izmēģinātu, kā garšo un vai vērts iesēt kādu dobīti arī pašu dārzā, nopērciet veikalā saišķīti krāsaino sakņu un nogaršojiet!
Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 17. janvāra, numurā!Ja ir vēlme laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!