Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 21.-27. marts

Mēness kalendārs dārzkopim: 21.-27. marts.

Lapu dārzeņu kopšana

21. martā sējiet zaļumus – garšaugus gan tūlītējam patēriņam, gan apkurināmā siltumnīcā, kā arī dēstu audzēšanai. Varat sēt arī kāpostus stādu audzēšanai, skābenes dobē, ja zeme atkususi. Apgrieziet zaļos lapu telpaugus, kuriem nepieciešama "safrizēšana".

Augļu koku un ogulāju kopšana

22. un 23. martā rūpes jāvelta augļu dārzam. Varat izgriezt zarus, veidot vainagus, nozāģēt slimos, nokaltušos zarus. Upeņu audzētājiem pirms pumpuru raisīšanās jāpārbauda, vai ogulājos nav iemitinājusies upeņu pumpuru ērce. Uz bojājumiem norāda tas, ka pumpuri uzbrieduši 10 mm diametrā. Ja tādi uz dzinumiem pamanīti, zars ar bojātajiem pumpuriem jāizgriež un jāiznīcina. Šajos datumos veiksmīgi izdosies izaudzēt stādus visiem tiem dārzeņiem, kas veido augļus, tajā skaitā pākšaugus. Sējiet tomātus dēstu audzēšanai un citus augus, kuriem uz sēklu iepakojuma norādīts marts kā sējas mēnesis.

Sakņu dārzeņu kopšana

No 24. līdz 26. martam apkurināmā siltumnīcā sējiet redīsiņus. Varat tīrīt, dezinficēt, labot siltumnīcu, arī mainīt vai atjaunot augsni. Inventāra mazgāšanai un dezinficēšanai var izmantot 3% ūdeņraža peroksīdu.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

27. martā sakopiet košumdārzu un veltiet uzmanību ziedošiem telpaugiem, mēslojiet tos, novāciet noziedējušās ziedkopas, pārstādiet, ja nepieciešams (bet ne ziedēšanas laikā). Dēstu audzēšanai sējiet dārza neļķes, lobēlijas, salviju, lauvmutītes, asteres, celozijas, Ķīnas neļķes, kohijas, limonijas, puķu tabaku, petūnijas, rudbekijas, verbēnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits