Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 11.-17. aprīlis

Mēness kalendārs dārzkopim: 11.-17. aprīlis.

Augļu koku un ogulāju kopšana

11. aprīlī labi veiksies veco un bojāto augļu koku un krūmu zaru izgriešana, vainagu veidošana, pārpotēšana, brūču apkopšana. Varat plānot jaunus augļukoku stādījumus, rūpēties par zemeņu dobēm, avenājiem. Mulčējiet dobes un apdobes ap krūmiem un kokiem.

Sakņu dārzeņu kopšana

12. un 13. aprīlī siltās, saulainās un pietiekami sausās vietās var sākt sēt burkānus, bietes, kāļus, redīsus. Redīsus droši var sēt siltumnīcā, jo tie ir ļoti aukstumizturīgi, agri sāk dīgt un veiksmīgi izaug drīzāk vēsā nekā karstā laikā. Jāņem vērā optimistiska situācija – kaut joprojām gaisa temperatūra nepriecē ar izteiktu siltumu, tomēr gaismas ir gana, un daudziem augiem tieši tas ir svarīgs faktors, it sevišķi, ja audzējat apkurināmā siltumnīcā. Tīriet arī pagrabu un plānojiet rudens ražas izlietošanu. 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 14. līdz 16. aprīlim nogrābiet zālienu, veiciet tā aerāciju, zālāju mēslojiet ar pavasara sezonai piemērotu, slāpekli saturošu mēslojumu, līdziniet kurmju rakumus, ja nepieciešams, piesējiet zālāju vietās, kur tas cietis no sniega vai kādiem citiem postījumiem. Varat pārstādīt sniegpulkstenītes, aprūpēt pārziemojušās sīpolpuķes, kuras, visticamāk, jau audzē pumpurus, kas drīz vien priecēs ar ziedēšanu. Joprojām dēstu audzēšanai varat sēt vasaras sezonas puķes, tējas, kā arī sākt stādīt augus balkonu un terašu dekorēšanai. Piemēram, atraitnītes jau var pa dienu atrasties ārā, bet, ja ir aizdomas, ka naktis būs ļoti vēsas (mīnusos), podus un kastes ar ziediem uz nakti var ienest kādā telpā. 

Lapu dārzeņu kopšana

17. aprīlī jāmēslo ilggadīgie dārzeņi – rabarberi, ziemas sīpoli, sparģeļi, garšaugi. Varat sēt siltumnīcā rukolu, spinātus, salātus un garšaugus, bet dārzā – skābenes un sīksīpoliņus, arī kāpostveidīgos augus dēstu audzēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits