Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deja

Horeogrāfe Lizbeta Gruveza Liepājā izdejos Bobu Dilanu

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 29. septembrī plkst. 22.30 mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums aicina uz dejas izrādi Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu, kur intīmā vakara gaisotnē pasaulslavenā beļģu horeogrāfe un dejotāja Lizbeta Gruveza (Lisbeth Gruwez) dejā saplūdīs ar popmūzikas poēta Boba Dilana (Bob Dylan) aizkustinošajām dziesmām, informēja pasākuma pārstāve Santa Margeviča.

Jau deviņpadsmito gadu Jūrmala pulcēs pasaules baleta zvaigznes

Sestdien, 4. augustā, Dzintaru koncertzālē norisināsies jau 19. Starptautiskais baleta festivāls _Baleta zvaigznes Jūrmalā, kurā šogad viesosies baleta izcilības no Vācijas, Šveices un Horvātijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju un Austrāliju.

VIDEO: Deju lieluzvedums un īstās latgaliešu kāzas

Tuvojoties Dziesmu un deju svētku kulminācijai svētdienas vakarā portāls Diena.lv un LMT Straume aicina atskatīties uz emocijām, kas valdīja deju lieluzveduma Māras zeme laikā Daugavas stadionā un piedāvā ieskatu īstās latgaliešu kāzās Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā kopā ar Māru Sleju un Gintu Andžānu.

TIEŠRAIDE: Ieskats uzveduma Māras zeme aizkulisēs

Deju lieluzvedums Māras zeme ir viens no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku centrālajiem un dalībnieku ziņā kuplākajiem notikumiem. Portāls Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina šovakar, 7. jūlijā no plkst. 21.45 tiešraidē no Daugavas stadiona ielūkoties uzveduma tapšanas aizkulisēs. Tiešraides vadītāji Māra Sleja un Gints Andžāns dosies svētku dalībnieku un skatītāju pulkā, lai parādītu, kādas emocijas valda, kopīgiem spēkiem gatavojoties simtgades lielākajam deju notikumam. Tiešraides video meklē zemāk!

FOTO: Grandiozos deju rakstos izstāsta mūsu tautas vēsturi(3)

Piektdien Daugavas stadionā aptuveni 18 tūkstoši visu paaudžu deju kolektīvu dalībnieki izdejoja latviešu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pašiem pirmssākumiem līdz pat mūsdienu Latvijai. Caur laukumā izveidoto ornamentu, mūziku, enerģiju, ritmu un krāsu četros nosacīti izveidotos tautas vēstures posmos dejotāji iezīmēja tautas dejas un dziesmas ciešo saikni ar cilvēka mūža ritumu un viņa laiku, bet katras daļas centrā īpašā aranžējumā bija sadzirdami arī Dziesmu svētku repertuāra motīvi.

Festivālā Laiks dejot viesosies izrādes no Lietuvas, Igaunijas un Somijas

Ikgadējā starptautiskajā laikmetīgās dejas festivālā Laiks dejot, kas no 2. līdz 6. jūnijam norisināsies Rīgā, viesosies četras izrādes no Igaunijas, Lietuvas un Somijas – valstīm, kas tāpat kā Latvija šogad atzīmē 100 gadu jubileju, informēja festivāla pārstāve Maija Uzula-Petrovska.

4. maijā aicina uz deju lieluzvedumu Vēstījums rakstos

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā Ķīpsalas hallē plkst. 15 un 19 notiks deju lieluzvedums Vēstījums rakstos, kas pulcēs vairāk nekā 1000 dažādu paaudžu dejotājus, muzikālo apvienību Raxtu Raxti, dūdu un bungu grupu Auļi, informēja pasākuma pārstāvis Kārlis Auzāns.

Jūnijā Rīgā notiks IV Starptautiskais Baltijas baleta konkurss

No 19. līdz 22. jūnijam jau ceturto reizi Rīgā norisināsies Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā piedalīsies astoņdesmit profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji, informēja konkursa pārstāve Regīna Kaupuža.