Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Deja

Liepājas Simfoniskais orķestris atzīmēs Liepājas baleta simtgadi

21. oktobrī Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) atzīmēs Liepājas baleta simtgadi, ko vainagos sadarbība ar izcilāko Latvijas baletdejotāju Elzu Leimani un mūziķi Reini Sējānu. Viņu kopdarbs – izrāde Vārna. Lidojums vienā cēlienā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars pārsteigs ar vēl nebijušu, simfonisku vērienu, informēja LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Baltajā naktī Rīgas cirkā norisināsies procesuāla performance un instalācija Tuvumā tukšums

Sestdien, 9. septembrī, plkst. 12.00-23.00, Rīgas cirkā norisināsies laikmetīgās dejas procesuālā performance un instalācija Tuvumā tukšums. Papildus plkst. 16.00, 19.00 un 22.00 instalācijā tiks izspēlēta darba izrādes versija, un 10. septembrī instalācija būs atvērta skatītājiem plkst. 12.00-14.00 ļaujot piedzīvot tās noslēgumu, informēja performances producente Anna Ulberte.

Sestais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss Rīgā pulcēs sešdesmit dalībniekus no divdesmit valstīm

Sestais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss no 25. līdz 29. jūnijam Rīgā pulcēs sešdesmit dejotājus no divdesmit valstīm. Skatītāji ir aicināti just līdzi konkursa kārtām Dailes teātrī 26. un 27. jūnijā un izbaudīt svinīgo Galā koncertu Latvijas Nacionālajā operā 29. jūnijā ar īpašo viesu, tostarp Evelīnas Godunovas dalību, informēja festivāla rīkotāji.

Zita Errsa kļuvusi par Mūzikas akadēmijas emeritus profesori

31. maijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Senāts par īpašu ieguldījumu horeogrāfijas jomas augstākajā izglītībā, ņemot vērā viņas nopelnus horeogrāfijas izglītības attīstībā un veicināšanā, kā arī Latvijas mūzikas kultūras attīstībā, piešķīris emeritus profesores goda nosaukumu Horeogrāfijas katedras vadītājai, profesorei Zitai Errsai, informēja JVLMA sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Antess.

Jūnijā Rīgā notiks Sestais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss

Sestais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss no 25. līdz 29. jūnijam Rīgā pulcēs sešdesmit dejotājus no divdesmit valstīm. Skatītāji ir aicināti just līdzi konkursa kārtām Dailes teātrī 26. un 27. jūnijā un izbaudīt svinīgo Galā koncertu Latvijas Nacionālajā operā 29. jūnijā, informēja rīkotāji.