Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deja

Laikmetīgās dejas aizsācēji un iesācēji veido unikālu kustību izrādi – spēli

Šī gada 11. un 12. martā koka ēku renovācijas centrā Koka Rīga pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Ramona Galkinas laikmetīgās dejas izrāde Aizsācēji un iesācēji. Izrādē piedalās divu Latvijas laikmetīgās dejas paaudžu dejotāji. Šo divu mākslinieku grupu satikšanās uz vienas skatuves simboliski aptver laikmetīgās dejas ainavu no tās aizsākuma līdz šodienai.

Ar koncertu Deju Vētra 2023 ieskandinās leģendārās Vijas Vētras simtgadi

Sestdien, 4. februārī, plkst 16.00 koncertzālē Ave sol pulcēsies dažādu paaudžu dejotāji, lai ar krāšņiem deju priekšnesumiem piedalītos Vijas Vētras fonda tradicionāli rīkotajā koncertā Deju Vētra, kas norisināsies par godu Vijas Vētras dzimšanas dienai 6. februārī un ievadīs 100. dzīves un 80. skatuves darbības jubilejas svinību programmu.

Nākamnedēļ paziņos Dejas balvas nominantus

Pirmdien, 16. janvārī, plkst. 13.00 Daugavas stadionā (Augšielā 1, 247. telpā) mediju pasākumā Kultūras ministrija un Latvijas Dejas informācijas centrs paziņos Dejas balvas nominantus par izciliem sasniegumiem 2021. un 2022. gadā un mūža balvas dejas mākslā saņēmējus.

Visi bijām spiesti sākt domāt. Dejas balvas žūrija par valdošajām tendencēm un izaicinājumiem © DIENA

Šie divi gadi ir paskrējuši milzīgā ātrumā ar ļoti spilgtiem iespaidiem par radošumu, – pagājušajā nedēļā Rīgas Baleta skolā norisinājās Latvijas Dejas informācijas centra pasākumu cikla Deja domā. Dejas balvu gaidot saruna ar Dejas balvas žūrijas pārstāvēm, kuras atskatījās uz vērtēšanas procesā gūto pieredzi un dalījās ar vērojumiem par valdošajām tendencēm, aktualitātēm un izaicinājumiem dejas jomā.

Aicina pieteikt pretendentus darbam Dejas balvas žūrijā

Latvijas Dejas informācijas centrs (LDIC) aicina pieteikt pretendentus jaunajai Dejas balvas žūrijai darbam 2023. un 2024. gadā. Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, ko reizi divos gados piešķir par sasniegumiem klasiskajā, laikmetīgajā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā.

20. un 21. gadsimta klasika vienā vakarā – iestudēts balets Serenāde. Carmina Burana

Latvijas Nacionālā baleta simtgades mēnesi uzsākot, 5. novembrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums Serenāde. Carmina Burana. Balets Serenāde būs Latvijas skatītāju pirmā iepazīšanās ar izcilā 20. gadsimta horeogrāfa Džodža Balančina daiļradi, savukārt Carmina Burana būs atkalsatikšanās ar mūsdienu horeogrāfu Edvardu Klugu. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, diriģents – Kaspars Ādamsons, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.