Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģertrūdes ielas teātra izrāde Baiļu rutīna pārstāvēs Latviju Baltijas Dejas platformā

Horeogrāfes Janas Jacukas izrāde “Baiļu rutīna” izvēlēta Baltijas Dejas platformai, kas šogad norisināsies Tallinā no 19. līdz 21. maijam, informēja teātra pārstāvji.

Savukārt savus darbus pičos jeb prezentēs mākslinieces Agate Bankava un Gundega Rēdere, kas izrādes veidojušas arī Ģertrūdes ielas teātrī. Izrāde Baiļu rutīna Ģertrūdes ielas teātrī skatāma 2. martā plkst. 19.

Jana Jacukas solo darbs ir personisks stāsts par spēku būt “vājajam” dzimumam, ievedot skatītāju pasaulē, kur bailes nav vājuma pazīme, bet izdzīvošanas metode. Baiļu rutīna ir kļuvusi par Janas ikdienas dzīves sabiedroto, bet vai tā tam būtu jābūt? Cik pasargāta ir jauna meitene pieaugot? Kā drošākā vieta var kļūt par bīstamāko? Par ko mēs runājam un par ko klusējam?

Izrāde Baiļu rutīna pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada vasarā un vairākās kategorijās tika nominēta Latvijas Dejas balvai. Vēlāk horeogrāfe Jana Jacuka un izrādes dramaturģe Laura Stašāne izveidoja arī vardarbības tēmai veltītu izstādi Lietisko pierādījumu muzejs, kas šobrīd pieejams arī digitālā veidolā.

Baltijas Dejas platformas mērķis ir iepazīstināt ar šī brīža Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dejas mākslu un dot iespēju dejas profesionāļiem satikt deju mākslas ekspertus un pārstāvjus no visas pasaules. Baltijas Dejas platformu organizē Lietuvas Dejas informācijas centrs, Igaunijas Teātra un laikmetīgās dejas platforma un Latvijas Dejas informācijas centrs. Pirmo reizi Baltijas dejas platforma norisinājās Viļņā, Lietuvā 2019. gadā. Līdzās Janai Jacukai, Agatei Bankavai un Gundegai Rēderei Latviju Baltijas Dejas platformā pārstāvēs apvienības IevaKrish izrāde Labra nams un Gediņu/ Dzudzilo – Ļoti labas minūtes, bet savas projektu idejas prezentēs Kristīne Brīniņa, Vilnis Bīriņš, biedrības Laukku un Party.

Plašāka informācija par Baltijas Dejas platformu šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja