Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos Janas Jacukas darbs Attālums starp mums

Šonedēļ 20. maijā ar izrādi Baiļu rutīna horeogrāfe Jana Jacuka pārstāvēs Latviju Baltijas Dejas platformā Tallinā, savukārt sezonas izskaņā gaidāma pirmizrāde Janas otrajam darbam Ģertrūdes ielas teātrī – Attālums starp mums, kas pirmizrādi piedzīvos 30. maijā, nākamā izrāde – 31. maijā.

Darbā Attālums starp mums horeogrāfe Jana Jacuka pievēršas savstarpējo attiecību trauslumam, jūtu radītajai eiforijai un līdzatkarībai. Iepriekš Jana līdztekus kustībai daudz strādājusi ar tekstu, bet šoreiz galvenais medijs ir ķermenis. Izrādei cauri vijas sajūtu karuselis, diviem cilvēkiem tiecoties pēc tuvības un atkal attālinoties.

Jana Jacuka savus darbus veido, risinot tēmas un jautājumus, kas tiešā veidā skar viņu pašu. Jana ir autore darbiem Viss būs labi un Baiļu rutīna un līdzautore izstādei un digitālajai kolekcijai Lietisko pierādījumu muzejs, kas skar neērto tēmu par vardarbību ģimenē. Izrāde Baiļu rutīna tika nominēta Dejas balvai 2020/2021 un šī gada Baltijas Dejas platformā Tallinā pārstāvēs Latviju. Paralēli Jana darbojas arī teātrī kā horeogrāfe Viestura Kairiša izrādēs (Smiļģis DT, Mumu MČRKT, Baltiešu gredzens LNT u.c.), savukārt kā izpildītāja piedalījusies ĢIT un KatlZ producētajās izrādēs Situāciju komēdija (rež. V. Ļisovskis, Krievija) un Lielgabalu gaļa (rež. D. Volkostrelovs, Krievija).

Marģers Vanags ir daudzsološs jaunais dejotājs. Piedalījies lielizrādē Abas malas (hor. Liene Grava) un laikmetīgās dejas skaņdarbā Labra nams (hor. apvienība IevaKrish), kā arī tādās izrādēs kā alfaSAPIENSI (rež. Elmārs Seņkovs, hor. Elīna Gediņa), привет-atā (hor. Līga Ūbele), Mamma, esmu Abānijā (hor. Olga Žitluhina). 

Biļetes: www.git.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja