Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īss ceļvedis alus stilu atpazīšanā © DIENA(1)

Agrākajos laikos Latvijā dzērām vienkārši alu, taču pēdējos gados ne tikai importa, bet arī vietējo ražotāju piedāvājumā parādījušies dažādi alus stili. Vai zināt, kādu alu baudīsiet, pērkot pudeli, uz kuras rakstīts Ale, IPA, Stout?

Vēsture Dienā: Pašvaldības policijas priekšnieka biogrāfijas slēptās detaļas © DIENA(7)

Kopš Dirnēnu ģimenes mantojuma sāgas, kad pusmiljonu dolāru skaidrā naudā par skolotāju strādājusī māte bija it kā atstājusi saviem diviem dēliem, no kuriem viens, kāda sagadīšanās, strādāja Finanšu policijā, un līdzīgiem gadījumiem Latvijas sabiedrība jau ir ieguvusi diezgan grūti apgāžamu priekšstatu, ka lielākās nelikumības var pastrādāt tieši tie, kam vajadzētu pret tām cīnīties. 90. gados ar šo domu tikai sāka aprast.

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī pirmoreiz uzziedējusi Japānas liellapu magnolija

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī pirmoreiz uzziedējusi Japānas liellapu magnolija (Magnolia obovata). Ap 10 metru augstā koka zara galā izplaucis viens liels zieds. Koks izaudzēts no maza jaunstādiņa, kurš 2000. gadā atvests no Slovākijas Nitras arborētuma, portālam Diena.lv pavēstīja botāniskā dārza Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Ginta Jakštāne.

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Neapoles piraijas © DIENA

Neapole. Nikolā un viņa draugiem ir 15 gadu. Viņi sapņo par naudu, dizaineru drēbēm un jauniem motorolleriem. Braukājot pa pilsētu un rotaļājoties ar ieročiem, pusaudži mēģina iegūt ietekmi Sanita rajonā. Viens otru viņi mīl kā savu ģimeni, nebaidās ne nāves, ne cietuma un apzinās, ka viņu vienīgā iespēja sapņa sasniegšanai ir riskēt ar visu. Taču viņu kriminālās aktvitiātes nepaliek bez sekām un likme būs mīlestība un draudzība. Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no šodienas, 31. maija, bet Dienas draugu kinoseansa skatītājiem to bija iespēja redzēt jau ātrāk. Ko viņi domā šo par filmu, lasi rakstā.

LDz norit vizuālās identitātes maiņas process(6)

Domājot par izaugsmi un sasniegumiem nākotnē, kā arī gatavojoties uzņēmuma 100 gadu jubilejai, koncernā Latvijas dzelzceļš (LDz) norit vizuālās identitātes jeb zīmola maiņas process. Tas notiks pakāpeniski turpmāko gadu laikā.