Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā ietaupīt degvielu? Viss sākas ar auto izvēli!

Pirms vairākiem gadu desmitiem, īpaši viņpus Atlantijas okeānam, ražotāji izgatavoja un cilvēki labprāt pirka ikdienas auto, ko darbināja astoņu cilindru un četru, piecu litru vai pat lielāki dzinēji. Lai gan mašīnas ar tik lielu motoru sastopamas arī mūsdienās, viena no galvenajām to atšķirībām no iepriekšējās paaudzes “benzīna kapsētām” ir tāda pati jauda, patērējot daudz mazāk degvielas.

FOTO: Stiliste: ko un kā valkāt šoruden

Atvaļinājumu sezonai noslēdzoties, aktuāls kļūst jautājums, kā stilīgi ģērbties birojā un mācību laikā. Stiliste Kristīne Plota uzsver, ka sportiskā stila elementi jau daudzas sezonas ir neatņemama ikdienas garderobes sastāvdaļa. Šoruden "must-have", protams, ir dažādi adījumi un rotaļīgais stils "back to school". K. Plota sadarbībā ar "VAN GRAAF" detalizēti analizē 6 aktuālos stilistiskos virzienus, kuros katrs atradīs sev piemērotāko.

FOTO: Prāta Vētras koncerts Mežaparkā jau šo sestdien

20. augustā grupa “Prāta Vētra” noslēgs koncerttūri “Gads bez kalendāra” ar uzstāšanos Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē. Koncerta apmeklētāju ērtībai sagatavoti ieteikumi patīkamākam koncerta apmeklējumam.

Jaunums! Ilustrētā Junioriem Zinātnes klades pielikums © DIENA

Ilustrētā Junioriem Zinātnes klade vedīs tevi aizraujošā ceļojumā pa STEM pasauli! Šķir lapaspuses un pārliecinies, ka zinātne var būt neticami aizraujoša, tehnoloģijas – brīnumu pilnas, inženierija – prātam neaptverama, bet matemātika – jautrāka, nekā biji domājis.