Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reklāmraksti

Reklāmraksts

Metināšanā būtiska vajadzība darba drošībai – kvalitatīvs metinātāju apģērbs

Jomās, kurās darbinieki pakļauti paaugstinātam riskam, jādara viss iespējamais viņu drošībai. Metālapstrāde un metināšana pieder pie darbības sfērām, kurās šis nosacījums jāievēro īpaši rūpīgi, tāpēc izveidoti standarti šī darba veicēju pasargāšanai. Kādiem jābūt darba apstākļiem, t.sk. arī darba apģērbam, lai, veicot ikdienas pienākumus, darbinieks būtu maksimāli pasargāts no traumām un iespējas savainoties? Kāpēc metināšanas jomā jāievēro īpaša piesardzība, kāds metinātāju apģērbs garantē darbinieka drošību un kur to meklēt – uzziniet šī raksta turpinājumā!
Reklāmraksts

Auto noma uzņēmuma vajadzībām: kam pievērst uzmanību un kā atrast piemērotāko

Ikdienā pārvietošanās bez auto ir laikietilpīga un dažādās situācijās pat teju neiespējama, īpaši ja runājam par darbu, kura specifika nosaka pārvietošanos no viena punkta uz citu, kā arī lielas vai nelielas kravas, vai personu pārvadāšanu. Lai darba diena ritētu veiksmīgi un visu plānoto darbību veikšanai netraucētu pārvietošanās līdzekļu trūkums, atceries, ka auto noma ir lieliska izvēle uzņēmuma vajadzību nodrošināšanai.
Reklāmraksts

Elektroauto popularitāte turpina augt – jaunākās tendences automašīnas izvēlē

Gluži kā citās Eiropas valstīs, arī Latvijā ir būtiski pieaudzis elektroauto skaits – uz Latvijas ceļiem ripo jau vairāk nekā 4400 elektroauto. Uz Rīgas un citu Latvijas pilsētu ielām ir grūti nepamanīt elektromašīnas ar zilajām numurzīmēm, kas, cita starpā, ļauj braukt pa autobusu joslām un parkoties bez maksas. Eiropas Savienības lēmums no 2035. gada aizliegt tirgot jaunus ar iekšdedzes dzinēju aprīkotus automobiļus norāda uz to, ka elektroauto patiešām ir nākotne.
Reklāmraksts

M+S un 3PMSF marķējums – ko tas vēsta par riepām?

Uz ziemas apstākļiem piemērotām riepām ir iespējams atrast vairāku veidu marķējumus – M+S un 3PMSF jeb vizuāli atpazīstamu piktogrammu, kuru veido trīs virsotņu kalna kontūrā ietverts sniegpārslas simbols, kā arī sniega simbolu ziemas riepām vai AS burtu marķējumu riepām visām sezonām. Katrs no šiem simboliem apzīmē noteiktu apstākļu kopumu, kuros konkrētās riepas spēj nodrošināt optimālo veiktspēju un vadāmību, tādēļ, izvēloties jaunas riepas, ir vēlams zināt dažādo marķējumu nozīmi.
Reklāmraksts

Metināšana uzņēmumiem un privātpersonām

Metināšana ļauj savienot dažādas metāla konstrukcijas, izveidot ražošanas iekārtas, cauruļvadus, transportlīdzekļus u.c. Metālu kvalitatīvai sakausēšanai ir vajadzīgas zināšanas, pieredze, precizitāte un kvalitatīvs metināšanas inventārs. Uzņēmuma Ferro Plus profesionālajiem metinātājiem ir viss vajadzīgais, lai izpildītu ikviena klienta pasūtījumu ātri, kvalitatīvi un ar garantiju.
Reklāmraksts

4 Populārākie kredītu veidi mūsdienās

Situācijās, kad ir nepieciešams veikt kādu lielu vai steidzamu pirkumu, taču finansiālās iespējas ir ierobežotas, vienkāršākais un ātrākais risinājums ir kredīts.
Reklāmraksts

Aizkari - stilam un funkcijai

Aizkari ir pastāvējuši praktiski tik ilgi, cik ilgi cilvēki ir dzīvojuši mītnēs. Pirmie dokumentētie aizkari bija veidoti no dzīvnieku ādas, kas tika pārvilkti pāri logiem un ieejām, lai aizsargātos no ārpasaules un saglabātu siltumu. Par laimi, 3400 gadus p.m.ē. ēģiptieši veicināja tekstilrūpniecības attīstību, radot vērpšanas un aušanas metodes. Šis process sākās ar linu un vēlāk tam jau pievienojās kokvilna, zīds un vilna. Lai gan audumi sākotnēji tika radīti apģērbam, aristokrātija sāka tos labprātāk izmantot kā aizkarus un atteicās no dzīvnieku ādās izmantošanas, jo tie bija tīkamāki acīm. Šajā laikā, aizkaru vienīgais mērķis bija saglabāt siltumu. Lai palīdzētu saglabāt siltumu, tos novietoja virs logiem, uz sienām un ap gultām. Ja gultas tika izvietotas lielākās telpās, kas kalpoja vairākiem mērķiem, aizkari bija paredzēti, lai saglabātu siltumu miega laikā vai nodrošinātu privātumu, tomēr tie bieži vien bija arī simbols turībai.
Reklāmraksts

Neveselīgas pāru attiecības: kāpēc daži izvēlas tajās palikt

Bažas par attiecībām ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki apmeklē kādu no garīgās veselības speciālistiem. Cilvēku attiecības ir sarežģītas - emocijas un uzvedība var sapīties nesaprotamā veidā. No zinātnes un psiholoģijas viedokļa, neveselīgu attiecību fenomens atklāj virkni psiholoģiskos faktorus, piemēram, piesaistes dinamiku un kognitīvos mehānismus, kas veicina šo sarežģīto situāciju.
Reklāmraksts

5 fakti par zobakmens veidošanos un tā novēršanu

Zobakmens ir izplatīta problēma, ar kuru zobārsti un higiēnisti saskaras katru dienu, taču tikai retais zina, kas tas ir vai kāpēc tā ir problēma. Patiesība ir tāda, ka zobakmens ir ne tikai sliktas higiēnas ieradumu pazīme, bet arī citu nopietnāku problēmu, piemēram, smaganu slimību sākuma stadija.
Reklāmraksts

Veikalu plauktu uzstādīšanas stratēģijas: Ieteikumi tirdzniecības optimizēšanai

Veikalu plauktu uzstādīšanai ir būtiska nozīme, kad runa ir par efektīvu tirdzniecību. Lielākā daļa cilvēku neapzināti pieņem lēmumus par pirkumu, balstoties uz to, kā preces ir izvietotas plauktos. Tāpēc, labi pārdomāta veikalu plauktu uzstādīšanas stratēģija var ievērojami ietekmēt pārdošanas apjomus un klientu apmierinātību. Šajā rakstā apskatīsim dažus ieteikumus, kā optimizēt veikalu plauktu izvietošanu, lai panāktu labākus rezultātus tirdzniecībā
Reklāmraksts

Back to school 2023 ar Sizeer - jauniešu tendences jaunajam mācību gadam

Vai jūti uztraukumu? Vai tas drīzāk atgādina bažas? Jaunais mācību gads ir ļoti satraucošs - tas, ka to jūti, ir pilnīgi ok. Ir forši uztvert šo laiku kā iespēju sākt visu no jauna. Vēlies eksperimentēt ar savu stilizāciju un parādīt sevi no mazliet citas puses? Ienāc skolā pēc pārmaiņām! Mēs sniedzam padomu par to, kas šobrīd ir aktuāls ielu modes tendencēs.
Reklāmraksts

Kas ir Bonus Malus klase? - Viss, kas par to jāzin!

2018.gadā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) veica aptauju, kā rezultātā noskaidrojās, ka transportlīdzekļu īpašniekiem ir nepilnīgas zināšanas par Bonus Malus klasēm un sistēmu kopumā. Tomēr to vajadzētu zināt ikvienam apzinīgam transportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam, jo Bonus Malus klase ir viens no galvenajiem faktoriem, kas nosaka OCTA polises cenu.
Reklāmraksts

Vārtu materiāli un vide: Ilgtspējas aspekti un izvēles kritēriji

Vārti ne tikai nodrošina drošību un privātumu, bet arī spēj ietekmēt apkārtējo vidi un iekļauties ilgtspējīgas attīstības jomā. Izvēloties vārtu materiālu, ir svarīgi ņemt vērā ne tikai estētiskos un tehniskos, bet arī ilgtspējas faktorus. Šajā rakstā aplūkosim, kā vārtu materiāli var atspoguļot mūsdienu vides un ilgtspējas vērtības, kā arī kā izvēlēties pareizo vārtu materiālu.
Reklāmraksts

Kapsulu kafijas automāti – 5 mīti un 5 patiesības

Kurš kafijas mīļotājs gan nevēlētos sākt dienu ar izcili gardas kafijas tasi. Reizēm, lai pie tādas tiktu, tiek izmēģināti dažādi kafijas pagatavošanas veidi, dažādas kafijas šķirnes un dažādi kafijas automāti. Kapsulu kafijas automāti plaša patēriņa pieejamībā ir parādījušies relatīvi nesen, taču ir jau daudz mītu par to, kādi tie ir lietošanā. Lasi tālāk un noskaidro, kādi ir 5 populārākie mīti un patiesības par kapsulu kafijas automātiem!
Reklāmraksts

Ar ko rēķināties, plānojot virtuves remontu?

Plānojot virtuves remontu, ir daudz aspektu, ko rūpīgi apsvērt. Virtuve ir viena no biežāk izmantotajām telpām mājā, tāpēc svarīgi ir izveidot funkcionālu un estētiski patīkamu vidi. Šajā rakstā apskatīsim dažus būtiskus faktorus, kas jāņem vērā, plānojot virtuves remontu, lai nodrošinātu veiksmīgu un apmierinošu rezultātu.
Reklāmraksts

Iepriecini savu vīrieti - pārsteidz ar jaunu gredzenu!

Gads ir pilns ar daudziem skaistiem svētkiem un dzīves notikumiem, un tā ir brīnišķīga iespēja iepriecināt savu vīrieti. Vai jau esi domājusi, kā viņu pārsteigt? Mēs piedāvājam vieglu veidu, kā to izdarīt - uzdāvināt jaunu gredzenu.
Reklāmraksts

Kas ir gada pārskats un kā tas top?

Teju katram uzņēmumam reizi gadā ir jāgatavo gada pārskats – tas ir kā uzņēmuma finanšu pārskats par aizvadīto laika periodu. Tas satur finanšu informāciju, uzņēmuma vai iestādes darbības rezultātu novērtējumu un analīzi konkrētajā laika periodā. Gada pārskats ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā, taču tas ir noderīgs arī akcionāriem, investoriem, klientiem un piegādātājiem, jo sniedz vispārēju priekšstatu par uzņēmuma sekmēm.