Pagājušajā reizē stāstīju
par populārāko Ziemassvētku sezonas dzērienu – karstvīnu –, taču Eiropas tautām
ir vēl citi dzērieni. Dažas variācijas par karstvīna tēmu,
citi – pilnīgi atšķirīgi dzērieni.
Eiropas pilsētās, bet it
īpaši Vācijā patlaban pilnā
sparā notiek viens no skaistākajiem ziemas pasākumiem un Eiropas tradīcijām
– Ziemassvētku tirdziņi, kas
pastāv jau kopš viduslaikiem.
Šoreiz sākšu stāstu par
saldajiem un sātīgajiem saldā krējuma un olu jeb emulsijas liķieriem. Tie ir tik saldi
un spēcinoši, ka spēj aizstāt
desertu. Parasti tie arī tiek
pasniegti maltītes noslēgumā, lai arī tiem nepiemīt klasiskais digestīva efekts.
Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz cenu un atlaižu reklāmu aizliegumu alum un vīnam televīzijā un radio.
Tie, kuriem garšo liķieri, vai
tie, kuri tos izmanto kokteiļu
un desertu gatavošanai, arvien priecājas par dažnedažādajiem somu liķieriem no
Somijas vietējo mežu ogām.
Slavenākais ir lāceņu liķieris,
taču somiem ir arī citi aromātiski dzērieni.