Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

LOSP: mēģinot tikt pie ES vai valsts naudas, "īrē" lopus(4)

Zemes īpašnieki, kuriem nav lauksaimniecības dzīvnieku vai arī nav pietiekams dzīvnieku skaits, izdomājuši jaunu fiktīvu darījumu, ko varētu nosaukt par darījumu "vēlos īrēt lopus" -  zemes īpašnieki par noteiktu naudas summu vēlas pirkt dzīvniekus ar savdabīgiem nosacījumiem, proti, dzīvnieki tiek pārdoti tikai formāli, bet faktiski tie paliek saimniecībā un to atrašanās vieta netiek mainīta.

PR: LG aizsāk OLED laikmetu ar inovatīvo televizoru LG EL9500

Pasaules tehnoloģiju novators LG Electronics (LG) iepazīstina ar LG EL9500 — līdz šim platāko tirgū pieejamo OLED televizoru. LG EL9500 var lepoties ne tikai ar plānu rāmi un elegantu dizainu, bet arī vairākām izcilām tehnoloģiju novitātēm, kas iezīmē jaunu mājas izklaides attīstības pakāpi.LG EL9500 izmantota jaunākā OLED tehnoloģija ar īpašu pikseļu slāni, kas izstaro savu gaismu, iztiekot bez aizmugurējā apgaismojuma, ko izmanto parastajos LCD televizoru modeļos.

PR: LG piedāvā LED LCD 3D televizoru LX6500

Pasaules tehnoloģiju novatora LG Electronics (LG) LED LCD 3D televizors LG LX6500 sniedz iespēju izbaudīt pilnvērtīgu 3D mājas izklaidi un jau no maija būs pieejams tirdzniecības vietās arī Latvijā.Ar plāno ietvaru, LED aizmugurgaismojumu un Spot Control tehnoloģiju LG LX6500 nodrošina precīzu un kristāldzidru attēla kvalitāti reālās krāsās.

PR: LG nosaka jaunu globālās 3D industrijas standartu - ar pasaulē pirmo Full Led 3D televizoru LG LX9500

Pasaules tehnoloģiju novators LG Electronics (LG) piedāvā pasaulē pirmo Full LED 3D televizoru — LG LX9500. Tā Full LED displejs, ko aiz ekrāna izgaismo LED paneļi (55 collu modelī ir pat 1200 LED) nodrošina spilgtus, skaidrus, līdz šim nepārspētas kvalitātes attēlus. Papildināts ar dinamiskā kontrasta attiecību 10 000 000:1 un TruMotion 400 Hz (480 Hz), LG LX9500 3D attēls ļauj skatītājam nokļūt  tieši ekrānā redzamās darbības centrā.

Uzņēmēju konflikts kavē konditorejas fabrikas būvniecību; vēstījumā uz ēkas vēršas pie prezidenta(9)

Divu uzņēmēju domstarpību un vietējās būvvaldes pieļautas kļūdas dēļ apturēta konditorejas fabrikas būvniecība pie Saldus, piektdien vēsta laikraksts Neatkarīgā (NRA). Laikraksts norāda, ka tajā patlaban speķa pīrādziņus un kūkas cept būtu varējuši teju simt darbinieku.Strīdus objekts, kas pieder uzņēmējam un motosporta entuziastam Vitālijam Bobkovam, atrodas pie šoseju Rīga–Liepāja un Saldus–Ventspils apļveida krustojuma.

Bioloģisko "Lauku tēju" sāk ražot arī maisiņos

Bioloģiskā zemnieku saimniecība Ozoliņi savu Lauku tēju turpmāk piedāvās arī safasētu krūzē liekamos maisiņos. Lauku tējas saimniece Biruta Lūkina plāno, ka tā izdosies piesaistīt jaunus bioproduktu cienītājus, piektdien raksta Lietišķā Diena. Ar rokām pildītus _Lauku tējas _maisiņus varēs nopirkt veikalos un tirdziņos, SPA centros, kafejnīcās un restorānos.

Smiltsērkšķu bizness plaukst; par eksporta potenciālu bažas

Ik gadu smiltsērkšķu platības Latvijā palielinās par 10–15 hektāriem, taču nākamgad ir gaidāms īstais bums, jo klāt nāks 50 hektāri, žurnālā Lietišķā Diena publicētajā raksta «Smiltsērkšķis – vai «Latvijas Nokia»?» stāsta Latvijas smiltsērkšķu audzētāju asociācijas vadītājs Andrejs Brūvelis.

Apstrādes rūpniecības apgrozījums martā audzis par 6%

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pieauga par 6%, tai skaitā eksportā – par 6,7% un vietējā tirgū - par 5,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes sezonāli izlīdzināti dati faktiskajās cenās.Šogad martā, salīdzinot ar pērnā gada martu, pēc darba dienu skaita izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā palielinājās par 6,7% tai skaitā eksportā – par 22,9%, bet vietējā tirgū bija samazinājums par 5,5%.

Santehnikas ražotājs PAA izvērš produkcijas eksportu uz Krieviju(1)

Latvijas santehnikas ražotājs PAA parakstījis ilgtermiņa līgumu ar Krievijas uzņēmumu _Akrilan _par santehnikas ražošanu un produkcijas eksportu uz Krieviju, informēja PAA.Līgums paredz akrila un akmens masas vannu, dušas paliktņu un izlietņu piegādi firmai Akrilan, kas tos tirgos caur savu dīleru tīklu. PAA vannas Krievijas tirgū tiks pozicionētas ekskluzīvās klases santehnikas segmentā. Santehnika būs septiņās dažādās krāsās.

SEB aizdod 300 000 eiro graudkopības saimniecībai "Ezergaļi" šā gada ražas savākšanai

SEB banka zemnieku saimniecībai Ezergaļi aizdevusi 300 000 eiro šī gada graudu ražas savākšanai, informēja banka.Saimniecības graudu sējas platība 2010.gada ražai veido 750 hektārus. Ir plānots, ka no viena hektāra atdeve sasniegs piecas tonnas graudu. Ražas savākšanai saimniecība Ezergaļi izmantos SEB bankas finansējumu un Eiropas Savienības līdzfinansējumu lauksamniecības tehnikas iegādei, tai skaitā graudu kombaina, miglotāja un arkla iegādei.

PR: Latvijā ražotas korpusa mēbeles "Alan Deko": jauns attīstības posms

Viens no Latvijas interjera lietu tirgus līderiem ALAN DEKO 2010.gada pavasarī atzīmē savas darbības jaunākā virziena – korpusa mēbeļu ražošanas, trīs gadu jubileju. Stabilai kompānijas darbībai tika izstrādāta stratēģija, kurai par pamatprincipu kļuva attīstības potenciāla saglabāšana ekonomiskās lejupslīdes laikā, kas nodrošināja iespēju veiksmīgi strādāt un saglabāt ražošanas apjomus šajos nosacījumos.

Uzņēmēji nemierā ar zemajām prasībām dzeramajam ūdenim; ZM uzskata, ka viss kārtībā(15)

Vairāki lielie uzņēmēji, kuri Latvijā iegūst un ražo minerālūdeni un avota ūdeni, kategoriski iebilst pret pašreizējo situāciju, kad veikalos tiek pārdots dzeramais ūdens, kas var būt iepildīts no krāna. Lai gan no kvalitātes viedokļa satraukumam nav pamata - krāna ūdenim no valsts puses ir izvirzītas tās pašas prasības, kas dzeramajam, no pircēja maka viedokļa atšķirība ir milzīga - dzeramais ūdens maksā aptuveni 500 reižu dārgāk. Zemkopības ministrija (ZM) gan uzskata, ka viss ir kārtībā, ziņo laikraksts Diena.