Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

LOSP: mēģinot tikt pie ES vai valsts naudas, "īrē" lopus

Zemes īpašnieki, kuriem nav lauksaimniecības dzīvnieku vai arī nav pietiekams dzīvnieku skaits, izdomājuši jaunu fiktīvu darījumu, ko varētu nosaukt par darījumu "vēlos īrēt lopus" -  zemes īpašnieki par noteiktu naudas summu vēlas pirkt dzīvniekus ar savdabīgiem nosacījumiem, proti, dzīvnieki tiek pārdoti tikai formāli, bet faktiski tie paliek saimniecībā un to atrašanās vieta netiek mainīta.

Šādus piedāvājums pēdējā laikā saņēmuši vairāki Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) biedri, informē organizācija.

Tā šādu dīvainu darījumu veikšanu saista ar faktu, ka, lai iegūtu tiesības saņemt Eiropas Savienības vai valsts atbalstu, zemes īpašniekam uz konkrētu datumu ir jānodrošina noteikts nosacīto liellopu vienību skaits uz vienu hektāru. Piemēram, no 1.jūlija būs spēkā jauna sistēma, lai saņemtu atbrīvojumu no akcīzes nodokļa dīzeļdegvielas iegādei par pastāvīgajām pļavām un ganībām vai aramzemē sētajiem ilggadīgajiem zālājiem. Šajās platībās būs jānodrošina minimālais lauksaimniecības dzīvnieku blīvums, lai saņemtu atbrīvojumu.

LOSP aicina dzīvnieku īpašniekus neatbalstīt šādus darījumus. "Iespējams, sākotnēji šāds darījums var šķist vilinošs, tomēr rezultātā var izrādīties, ka mēs paši lauksaimnieki no šiem darījumiem ciešam," teikts organizācijas paziņojumā.

Atbalstot šādus apšaubāmus darījumus, palielinās risks, ka tiks pārsniegta akcīzes nodokļa atbrīvojumam garantētā platība, līdz ar to katram lauksaimniecības produkcijas ražotājam tiks proporcionāli samazināta apstiprinātā platība, par kuru būs tiesības saņemt atbrīvojumu no akcīzes nodokļa dīzeļdegvielas iegādei, skaidro LOSP.

LOSP apvieno 49 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 10 500 ražojošo lauksaimnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses