Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dūklavs cierē uz līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs cer, ka valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atradīs naudu kompensācijām plūdos cietušajiem lauksaimniekiem. Konkrētu summu gan viņš pagaidām nenosauc.

Ekspresintervijā laikrakstam Dienas Bizness viņš stāsta, ka iecere kompensēt zaudējumus plūdos cietušajiem lauksaimniekiem, ir "stipri vien zaļa". Pamatideja esot tāda, ka, ja konkrētajā teritorijā ilgāku laiku nekādu plūdu nav bijis, ja visus iepriekšējos gadus viss tur ir bijis kārtībā, bet šogad tā ir applūdusi, zemnieks varētu pretendēt uz zināmu kompensāciju. Savukārt, ja sējas darbi tikuši veikti platībās, kas ir applūdušas regulāri, tad ne par kādām kompensācijām nevar būt ne runas.

Kā uzskata ministrs, katrs gadījums ir jāvērtē atsevišķi. Viena lieta ir tā, ko par savu īpašumu stāsta pats zemnieks, otra – kāda reāla situācija, piebilst J.Dūklavs.

Viņš arī norāda: nekur nav teikts, ka plūdu rezultātā radušies zaudējumi ir jākompensē pilnā apmērā. Šī kompensācija var būt arī daļēja. "Svarīgi, lai nebūtu tā, ka zemnieki mums prasītu maksāt par pilnīgi visu applūdušo teritoriju, no kuras daļa varbūt nemaz nav bijusi apsēta," saka ministrs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses