Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tehnoloģijas

Tiešraide: Tele2 prezentē 5G tīklam gatavo viedtālruni Huawei Mate 20 X

Ceturtdien mobilo sakaru operators Tele2 prezentē jauno Huawei viedtālruni, kas gatavs 5G tīkla iespēju izmantošanai - Huawei Mate 20 X. Latvijā pirmie 5G telefoni patērētājiem būs pieejami jau pavisam drīz, tos varēs iegādāties pie mobilo sakaru operatora Tele2. Prezentācijas tiešraidi meklē zemāk!

Tele2 izmēģina videozvanus 5G tīklā

Mobilo sakaru operators Tele2 sekmīgi veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā. Tika pārsniegts viena gigabita sekundē liels datu pārraides ātrums, savukārt vidējais lejupielādes ātrums 5G tīklā bija virs 750 megabitiem sekundē, kas ir 15 reizes lielāks nekā vidēji 4G tīklā Latvijā aizvadītajā gadā, portālu Diena.lv informēja mobilo sakaru operatora pārstāvji.

Drošības caurums pakļāvis riskam faktiski visus WhatsApp lietotājus © DIENA(19)

Maija sākumā populārajā saziņas lietotnē WhatsApp konstatēta būtiska ievainojamība, kas izspiegošanas riskam pakļāvusi faktiski visus šī servisa lietotājus. Par to sākotnēji vēstīja Financial Times, bet vēlāk apstiprināja arī WhatsApp pārstāvji. Eksperti iesaka nekavējoties lietotni atjaunināt uz jaunāko versiju, kurā šī ievainojamība novērsta.

TIEŠRAIDE: TechChill otrā diena

Portāls Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā piektdien, 22. februārī no plkst. 10.20 tiešraidē no VEF Kultūras pils sekot līdzi vienam no gada nozīmīgākajiem pasākumiem Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmā – konferences TechChill otrās dienas diskusijām par nākotnes tendencēm tehnoloģiju pasaulē. Konference ir angļu valodā.

FOTO: Krāšņākie mākslinieku apgleznotie BMW spēkrati(2)

Kopš 1975. gada līdz pat mūsdienām leģendārā BMW Art Cars kolekcijā ir iekļauti 19 sacīkšu un ielas auto. BMW spēkratus kā audeklu izmantoja Endijs Vorhols, Rojs Lihtenšteins, Deivids Hoknijs, Džefs Kūns un daudzi citi pasaulslaveni mākslinieki. Unikālā māksla uz riteņiem iedvesmoja ne vienu vien mākslas, dizaina, auto un tehnoloģiju cienītāju.

Eksperti: Arī pieaugušie internetā pieļauj kļūdas

Katru dienu ekspertu redzeslokā nonāk gadījumi, kas saistīti ar informācijas drošības, tostarp personas datu, apdraudējumiem internetā. Pieredze liecina, ka pieaugušie digitālajā vidē bieži vien pieļauj tās pašas kļūdas, kuras bērni. Tāpēc, tuvojoties Pasaules Drošāka interneta dienai 5.februārī, mobilo sakaru operators BITE, sadarbojoties ar Latvijas Drošāka interneta centru, ir apkopojis praktiskus padomus, kā parūpēties par datu drošību mobilajās ierīcēs, kas jāņem vērā kā lieliem, tā maziem.

Citadele piedāvā atvērt kontu ar selfiju

Banka Citadele Latvijā ir sākusi piedāvāt jaunu veidu, kā kļūt par bankas klientu un saņemt X Smart maksājumu karti, piesakoties pakalpojumam attālināti un neapmeklēt bankas filiāli. Tas iespējams ar viedtālruni, izmantojot Citadeles mobilo lietotni un nosūtot selfiju jeb pašbildi ar pases vai personas apliecības (ID kartes) attēlu, portālam Diena.lv pavēstīja bankas pārstāvji.

Facebook ignorēja problēmu ar bērnu pārmērīgo naudas tērēšanu vietnē © DIENA(1)

Sociālo mediju tehnoloģiju milzis Facebook, pret kuru pēdējo gadu laikā arvien biežāk tiek vērsti dažādi pārmetumi par nevērīgu savas varas izmantošanu, kā liecina ziņojumi, apzināti ignorējis bērnu un jauniešu naudas tērēšanas problēmas, ziņo BBC. Kompānijas iekšējie dokumenti, kas nonākuši mediju rīcībā, liecina - sociālā portāla darbinieki zināja par masveidīgu naudas tērēšanu bez vecāku atļaujas, taču nerīkojās, lai šo problēmu novērstu.

LMT nominēts prestižajai Global Mobile Awards 2019 balvai

LMT viedtelevīzija nominēta starptautiskajai nozares balvai Global Mobile Awards 2019 (GLOMO Awards) līdzās tādiem nozares milžiem kā Deutsche Telecom, Verizon un Ericsson, paziņojusi starptautiskā telekomunikāciju nozares asociācija GSMA.

FOTO: Bavārijas varoņi – izcilākās BMW sacīkšu automašīnas

BMW panākumi auto sporta arēnā izceļ to starp citiem auto zīmoliem. Ne velti, jo Bavārijas autoražotāja piedzīvojumi sacīkšu trasē aizsākās pirms 82 gadiem, kad 1937. gadā Itālijas Mille Miglia sacensībās startēja pirmā tā sacīkšu automašīna. Panākumu ceļš turpinājās 1972. gadā, kad tika izveidota pirmā M sērijas automašīna, lai stiprinātu BMW sacīkšu programmu.

Aizvadītajā gadā bijis rekordaugsts pārdoto viedtālruņu skaits

Saskaņā ar LMT novērojumiem aizvadītajā gadā Latvijā iedzīvotāji tikuši pie rekordaugsta jaunu viedtālruņu skaita. Īpaši daudz viedtālruņi pārdoti svētku laikā. LMT vien pārdots tik daudz kā nekad iepriekš - proti, par 60% vairāk nekā citos 2018.gada mēnešos, portālam Diena.lv pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Google+ riskam pakļāva 52 miljonu lietotāju datus © DIENA(1)

Lai gan interneta giganta Google visai neveiksmīgais sociālais tīkls Google+ jau bija "nosūtīts pa skuju taku", nosakot, ka 2019. gada aprīlī serviss tiks slēgts, jaunatklāti drošības riski, kas padarīja pieejamu 52 miljonu lietotāju informāciju, piespieduši servisu slēgt jau pēc 90 dienām, ziņo portāls Wired.

Aizpildīts Maska atstātais krēsls Tesla direktoru padomē(2)

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma Tesla Motors direktoru padomes priekšsēdētājas amatā iecelta Austrālijas telekomunikāciju kompānijas Telstra finanšu direktore Robina Denholma. Iepriekšejais Tesla direktoru padomes priekšsēdētājs Īlons Masks šo amatu atstāja oktobrī saistībā ar investoru maldināšānu.

Samsung prezentē salokāmu ekrānu(1)

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics prezentējis salokāmu ekrānu, kas ļauj viedtelefonu pārvērst planšetdatorā, kompānijai šo sasniegumu dēvējot par portatīvo ierīču nākotni.

LMT pirmo reizi Latvijā demonstrē 5G tīkla darbību

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pirmo reizi Latvijā sadarbībā ar tīkla infrastruktūras ražotāju Nokia un tehnoloģiju kompāniju Intel demonstrēja testa 5G tīklu, portālam Diena.lv pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Sony atkal piedāvās klasisko PlayStation spēļu konsoli © DIENA(1)

Tehnoloģiju ražotājs Sony no 3. decembra atkal piedāvās iegādāties pirms 25 gadiem klajā laisto pirmās paaudzes PlayStation spēļu konsoli, kas papildināta ar 20 klasiskām "žanru definējošām" spēlēm. Tiesa, šis izklaides rīks būs pielāgots mūsdienām - spēles tajā nebūs jāielādē no kompaktdiska, bet gan no cietā diska, līdz ar ko aparāts būs krietni kompaktāks, vēsta tehnoloģiju portāls The Verge.