Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tehnoloģijas

Apple piegādātājs Foxconn atvērs rūpnīcu ASV © DIENA

Taivānas kompānija Foxconn, kas ir viens no svarīgākajiem Apple partneriem viedtālruņu iPhone ražošanā, plāno būvēt ražotni ASV, tomēr tas nenozīmē šo ierīču izveidi pilnībā pārcelt uz šo kontinentu, vēsta ārvalstu mediji.

BITE ieteikumi mobilo sakaru lietošanai ārzemēs

Jau vairāk nekā mēnesi mobilo sakaru lietotājiem ir iespēja novērtēt vienotā Eiropas Savienības regulējuma priekšrocības, lietojot mobilo sakaru pakalpojumus Eiropā tāpat kā mājās – bez papildu maksas. Mobilo sakaru operators, BITE iesaka pievērst uzmanību trim būtiskām niansēm, kas ļaus uzlabot mobilo sakaru lietošanas pieredzi, atrodoties viesabonēšanā.

Spotify abonentu skaits - jau 60 miljoni

Zviedrijas kompānija Spotify pirmdien paziņoja, ka tai tagad ir 60 miljoni maksas abonentu, palielinot kompānijas vadošo lomu strauji augošajā mūzikas straumēšanas pakalpojumu nozarē.

Uz SKS devušies trīs astronauti(2)

No Baikonuras kosmodroma Kazahstānā piektdien uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) devies Krievijas kosmosa kuģis Sojuz ar ASV astronautu Rendiju Bresniku, Krievijas kosmonautu Sergeju Rjazanski un Itālijas astronautu Paolo Nespoli. Kuģis startēja plkst.18.41 pēc Latvijas laika un ar SKS savienosies pēc sešu stundu ilga ceļa.

BMW noliedz par manipulēšanu ar dīzeļdzinēju izmešiem

Vācijas autobūves uzņēmums BMW noliedzis jebkādu slepenu sadarbību ar konkurentiem saistībā ar piesārņojumu izraisošajiem izmešiem automašīnās ar dīzeļdegvielas dzinēju, norādot, ka nevienam kompānijas ražotajam modelim nav uzstādītas kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras un tie nav pārkāpuši nozares noteikumus.

Viedtālruņi veicinājuši bezvadu austiņu popularitāti

2017.gada pirmajos sešos mēnešos austiņu pārdošanas apjomi palielinājušies par 36%, salīdzinot tādu pašu periodu pērn, – liecina Latvijas Mobilais Telefons (LMT) apkopotie tirdzniecības dati. Latvijas iedzīvotāju vidū pēdējos gados popularitāti iemantojušas tieši uzlādējamās bezvadu austiņas, ko īpaši gada siltajos mēnešos arvien biežāk iegādājas aktīva dzīvesveida piekritēji un sportisti.

Tele2 vasarā nodrošina darba iespējas jauniešiem(1)

Vadošais mobilo sakaru operators Tele2 iesaistījies Nodarbinātības valsts aģentūras iniciatīvā skolēnu darba iespēju veicināšanai, un vasaras brīvlaikā piedāvā apmaksātas darbavietas jauniešiem vecumā no 15 – 20 gadiem, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Kā pagarināt telefona baterijas darbības laiku to nelādējot?(6)

Ir sācies festivālu laiks. Šie pasākumi, kā ierasts, notiek brīvā dabā, kur piekļuve elektrībai ir ierobežota, tāpēc aktuāls kļūst jautājums, kā pagarināt mobilā tālruņa baterijas darbības laiku, lai ierīce neizlādējas nepiemērotā brīdī. Ikviens ir pārliecinājies, ka viedtālruņa baterijas darbības laiks ievērojami sarūk, ja ierīci ikdienā izmanto aktīvi – fotografējot, filmējot, sērfojot internetā u.tml. Mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti ir apkopojuši septiņus risinājumus baterijas enerģijas taupīšanai, lai saziņas priekus bez ierīces uzlādes var baudīt ilgāk.

ES viesabonēšanas regula uzliek pienākumus operatoriem(2)

Jaunais Eiropas Savienības (ES) regulējums jeb princips “Viesabonē kā mājās”, kas stājās spēkā pirms nepilnām divām nedēļām, ne vien nodrošina lietotājiem plašākas iespējas mobilo sakaru lietošanā ceļojot Eiropā*, bet arī uzliek telekomunikāciju operatoriem zināmus pienākumus un tiesības, tāpēc BITE aicina mobilo sakaru lietotājus pievērst uzmanību dažām būtiskām niansēm.