Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tele2 izmēģina videozvanus 5G tīklā

Mobilo sakaru operators Tele2 sekmīgi veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā. Tika pārsniegts viena gigabita sekundē liels datu pārraides ātrums, savukārt vidējais lejupielādes ātrums 5G tīklā bija virs 750 megabitiem sekundē, kas ir 15 reizes lielāks nekā vidēji 4G tīklā Latvijā aizvadītajā gadā, portālu Diena.lv informēja mobilo sakaru operatora pārstāvji.

"Tele2 5G tīkls Mūkusalas Biznesa Centrā darbojas sekmīgi, apliecinot mūsu gatavību spert nākamos soļus jaunākās paaudzes tīkla attīstībā. Ceram pēc iespējas ātrāk palaist šo tīklu komercrežīmā, lai to varētu sākt izmantot visi tie mūsu klienti, kuru rīcībā būs 5G viedtelefons. Mobilā interneta ātrums, kādu jau šobrīd spējam sasniegt ar 5G tehnoloģiju, ir konkurētspējīgs optiskā interneta piedāvātajam ātrumam," skaidro Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Jāatzīmē, ka Tele2 saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem pēdējo trīs gadu laikā nodrošina ātrāko 4G mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā - vidējais ātrums 4G tīklā sasniedz 45,68 megabitus sekundē. 

Pirmos 5G viedtelefonus Tele2 klientu centros visiem interesentiem būs iespēja iegādāties augusta beigās. 

"Lai arī droši varam teikt, ka 5G ēra Latvijā ir sākusies, vienlaikus ir jāatzīmē, ka 4G vēl ilgus gadus būs mobilo sakaru "darba zirgs", jo 5G attīstība notiks pakāpeniski, ņemot vērā tā lielās izmaksas, kā arī limitēto gala ierīču un dažādu 5G tehnoloģisko risinājumu pieejamību tirgū," norāda Krūmiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko