Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tehnoloģijas

Kaspersky Lab: British Airways drošības pasākumi nebija pietiekami(1)

"Klientiem, kas uzņēmumam uztic konfidenciālu informāciju, ir jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka viņu dati tiek uzglabāti drošā veidā. British Airways ir vispāratzīta un uzticama aviosabiedrība, bet nesenie jaunumi, ka ir skarti 380 tūkstoši darījumu, liecina, ka ieviestie drošības risinājumi ir nepietiekami. Tomēr patīkami, ka, reaģējot uz šo ielaušanos, British Airways ir veikusi nepieciešamos piesardzības pasākumus, informējot savus klientus," raksta kiberdrošības uzņēmuma Kaspersky Lab eksperti.

Ar Tildes radītu rīku nojauc valodas barjeras ES prezidentūras organizēšanā(1)

Valodu tehnoloģiju uzņēmums Tilde ir izstrādājis mašīntulkošanas rīku Austrijas prezidentūras vajadzībām Eiropas Savienības (ES) Padomē Translate2018.eu. Tas ir prezidentūras organizatoru, tulku, pasākumu viesu un mediju pārstāvju palīgs, ar kuru reāllaikā tiek tulkoti teksti, dokumenti un mājaslapas lielākajā daļā ES oficiālo valodu, tā palīdzot pārvarēt valodu barjeras simtiem augsta līmeņa sarīkojumos, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Aizvien biežāk mājas internetam cilvēki izvēlas jaudīgu mobilo pieslēgumu

Kopš 4G un 4G+ tehnoloģiju ieviešanas strauji pieaug interneta patēriņš ne tikai viedtālruņos un planšetdatoros, bet arī rūteros – teju katra desmitā BITES tīklā lietotā SIM karte tiek izmantota tieši datu pārraidei, liecina mobilo sakaru operatora dati, portālam Diena.lv vēsta uzņēmuma pārstāvji.

Piecas noderīgas lietotnes dziedāšanas iemaņu trenēšanai

Vasara ir lielais dziedāšanas laiks: ballītes, kāzas, festivāli, pārgājieni ar vakarēšanu pie ugunskura, Dziesmu svētki. Spēj tik turēt līdzi! Lielisks palīgs balss saišu uztrenēšanā var būt tehnoloģijas, precīzāk, mobilās lietotnes, kas palīdz apgūt vai pilnveidot dziedāšanas prasmi.

NASA atkal atliek jaunā teleskopa nogādāšanu kosmosā

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) atkal pārcēlusi tās jaunā teleskopa nogādāšanu kosmosā, kuru sākotnēji bija paredzēts nogādāt izplatījumā šā gada oktobrī. Raķetes, kura izplatījumā nogādātu Džeimsa Veba kosmosa teleskopu, starta datums jau tika pārcelts uz 2020. gada maiju, bet tagad par jauno starta datumu noteikts 2021. gada 30. marts, paziņoja NASA.

Katrs trešais seko līdzi hokeja aktualitātēm mobilajās ierīcēs

Mobilo tehnoloģiju ietekmē būtiski mainās ne vien cilvēku ikdienas komunikācija, bet arī hokeja spēļu skatīšanās paradumi – 30% līdzjutēju atzīst, ka seko līdzi hokeja aktualitātēm, tostarp Latvijas hokeja izlases spēlēm Pasaules čempionātā hokejā, izmantojot mobilās ierīces, piemēram, viedtālruņus un planšetes, liecina mobilo sakaru operatora BITE un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) veiktās aptaujas* dati.

Jauns atklājums nostiprina uzskatu par Jupitera pavadoni Eiropu kā dzīvībai piemērotu © DIENA

Jauna zondes Galileo ievākto datu analīze pētniekiem ļāvusi secināt, ka 1989. gadā palaistā zonde savā ceļā izlidojusi cauri arī milzīgam ūdens tvaiku mākonim, kas bijis vairāk nekā 160 kilometrus augsts un nācis no Jupitera pavadoņa Eiropas. Zīmīgi, ka Eiropa bija viens no pavadoņiem, kuru 1610. gadā atklāja Galileo Galilejs, kura vārdā nosaukta minētā zonde. Atklājums daļā pētnieku nostiprinājis uzskatu, ka Eiropa ir tā vieta, kur mūsu Saules sistēmā ir visreālāk meklēt ārpuszemes dzīvības pēdas, vēsta The Guardian.

Android viedierīces apdraud sarežģīta ļaunatūra(6)

Kiberdrošības risinājumu uzņēmuma Kaspersky Lab pētnieki ir konstatējuši ZooPark — sarežģītu kiberspiegošanas kampaņu, kas vairākus gadus uzbrūk Android ierīču lietotājiem vairākās Tuvo Austrumu valstīs. Šī kampaņa, kas par infekcijas avotu izmanto likumīgas tīmekļa vietnes, šķiet, ir valsts atbalstīta operācija, kas vērsta pret politiskajām organizācijām, aktīvistiem un citiem upuriem šajā reģionā, lēš eksperti.

Pilotpētījumā secina, ka datorspēles un modernās tehnoloģijas palīdz mācībās © DIENA

Noslēdzot Minecraft Skolas četrus mēnešus ilgo pilotprojektu, projekta īstenotāji atzīst, ka prasmīga datorspēļu izmantošana mācību procesā veicina zināšanu apguvi, attīsta radošumu, sadarbības prasmes un kritisko domāšanu, portālam Diena.lv pavēstīja iniciatīvas pārstāvji. Projektu īstenoja Microsoft Latvia sadarbībā ar Datorzinību centru, un tajā piedalījās 18 skolotāji un 26 skolēni no Rīgas, Jelgavas, Ventspils, Siguldas un Liepājas.

TIEŠRAIDE: LMT Tehnoloģiju diena 2018

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 13. aprīlī no plkst. 10.00 tiešraidē vērot tehnoloģiju aktualitāšu pasākumu LMT Tehnoloģiju diena 2018.

LMT ievieš 5G nepieciešamo IPv6 standartu

LMT ir noslēdzis testu periodu un kā viens no pirmajiem operatoriem Eiropā savā tīklā komercrežīmā ieviesis jaunāko interneta protokola standartu IPv6. Tas nepieciešams, lai klientiem nodrošinātu pieprasījumu pēc tīkla iekārtu adresēm, uzlabotu pakalpojumu pieejamību un sagatavotos 5G ieviešanai, portālam Diena.lv pavēstīja LMT pārstāve Elīna Bindere.

App Store un Google Play lietotāji aplikāciju iegādei sāk tērēt vairāk(1)

Gan iOS, gan Android lietotāji pagājušā gada nogalē un 2018. gada pirmajos mēnešos sākuši vairāk tērēt aplikāciju iegādei, izvēloties iztērēto summu iekļaut mobilo sakaru operatora Tele2 ikmēneša rēķinā. iOS lietotāju vidējais mēneša rēķins par App Store pirkumiem veido 11,3 eiro, savukārt vidējais rēķins par Google Play iztērēto jau tradicionāli ir nedaudz zemāks – 9,60 eiro.

BITE: Savienoto ierīču tirgus izaugsmi veicinās gudrās mājas, drošības un virtuālās realitātes risinājumi

Ja līdz šim tā dēvēto savienoto ierīču skaits uz vienu cilvēku palielinājās uz viedtālruņu, datoru, planšetdatoru un fitnesa aproču rēķina, turpmāk segmenta izaugsmes dzinējspēks ilgtermiņā būs gudrās mājas, GPS izsekošanas ierīces bērnu un senioru drošībai, virtuālās realitātes risinājumi uzņēmumiem, secinājis mobilo sakaru operators BITE, analizējot pērnā gada pārdošanas rezultātus un starptautiskās tendences.

Android ierīču skaita sarukšana liek noziedzniekiem meklēt jaunas metodes

Baltijas valstu interneta lietotāju aptauja liecina, ka ikdienas darbībām tiešsaistē gandrīz ceturtdaļa (23,7 %) lietotāju Latvijā izmanto Android viedtālruņus un 7,6 % — Android planšetdatorus. 2017. gadā ir kļuvis mazāk mobilo reklāmu Trojas zirgu, kas kopš 2016. gada bija līdzšinējais galvenais apdraudējums. Tie turpina agresīvi inficēt lietotājus, taču to izmantotie paņēmieni pēdējo 12 mēnešu laikā ir mainīti. Gadskārtējā pārskatā Mobilo ļaunprogrammatūru evolūcija ir teikts, ka, lai saglabātu un palielinātu peļņu, dažas Trojas zirgu saimes ir sākušas izmantot monetizācijas shēmas, kas ietver maksas īsziņas un WAP norēķinu pakalpojumus, portālm Diena.lv pavēstīja kibedrošības uzņēmuma Kaspersky Lab pārstāvji.

Twitter vērsīsies pret automātiskajiem kontiem

Sociālais tīkls Twitter trešdien paziņoja, ka aktīvi sāks vērsties pret automātiskajiem kontiem jeb botiem, kas mākslīgi spēj palielināt kādas personas vai tēmas ietekmi sociālajā tīklā.