Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kriptovalūtas maiņas firmas īpašnieks paņem līdzi kapā piekļuvi 137 miljoniem

Kanādas kriptovalūtas apmaiņas uzņēmuma vadītājs kapā sev līdzi paņēmis uzņēmuma paroles, kas nozīmē, ka apmēram 100 000 lietotāju kriptomonētas palikušas nepieejamas, ziņo tehnoloģiju medijs Wired.

Mirušā uzņēmēja Gerija Kotena sieva Dženifera Robertsone Kanādas tiesai skaidrojusi, ka uzņēmums QuadrigaCX ir palicis parādā lietotājiem 190 miljonus ASV dolāru, bet šos līdzekļus nav iespējams atmaksāt - nevienam, izņemot mūžībā aizgājušo uzņēmuma vadītāju, nav pieejas kodiem, kas ļautu piekļūt aptuveni 137 miljoniem dolāru, kuri drošības nolūkos uzglabāti nepieslēgti tīmeklim.

Robertsone centās nodrošināt tiesas atbalstu un pagaidu aizsardzību pret kreditoru prasībām, kamēr uzņēmums cenšas piekļūt "iesaldētajai" kriptovalūtai. Kanādas tiesa arī to atļāva un deva uzņēmumam 30 dienas laika, lai atgūtu kreditoru un ieguldītāju līdzekļus. Šajā laika posmā uzņēmums ir pasargāts no prasībām tiesā. 

Robertsones rīcībā ir USB zibatmiņa un nelaiķa dators, kuros varētu glabāties pieejas kodi, bet šobrīd nedz viņai, nedz nolīgtam ekspertam nav izdevies uzlauzt ar paroli aizsargātās ierīces. Tādēļ, kā raksta medijs, iekārtas tiks nodotas neatkarīgam tiesas norīkotam speciālistam. 

QuadrigaCX iekļuva šādās nepatikšanās, jo kriptovalūtu apmaiņas un pārdošanas punkti pēdējos gados ir kļuvuši par populāru kibernoziedznieku mērķi, tādēļ uzņēmumi sākuši veidot divu līmeņu kriptovalūtas informācijas glabātuves - viena, kas ir ikdienas maksājumiem un ir salīdzinoši nedroša, otra, kas ir daudz aizsargātāka un mazāk pieejama. Problēma radusies, jo aizsargātākās glabātuves, kas nav pieslēgta tīmeklim, vietnes pieejas kodi bija tikai uzņēmuma vadītājam. 

Wired citē arī klientus, kuri domā, ka šī ir apzināta krāpšana, proti, ka patiesībā uzņēmums esot izsaimniekojis lietotāju kriptovalūtu un tādēļ šobrīd nav iespējams atdot līdzekļus klientiem.

Top komentāri

oiio
o
Šitie kriptomaheri neko citu kā zaudējumu nav pelnījuši. Ne ar ko nesegta valūta. Ziepju burbuļi.
Džeks nav miris
D
Džeks vispār nav miris. Ir vienkārši atraitnes mutiska informācija, ka viņš nolika karoti Indijā. Neviens nav redzējsi ne arī dzirdējis Indijā kur un kā viņš nomira. Ja gribi nozagt miljonus, aibrauc uz Indiju un pasaki ka esi miris, vēl iepiķo korumpētam morgam, un tas izrakstis cedeli
HC
H
Principā visa nauda, kas ir ieguldīta kriptovalutās var pazust vienā mirklī be jebkādas iespejas kaut ko atgūt. Jā ir mehanismi, kā nodrošinās pret pazušanu, bet ir arī mehānismi, kā visu strauji noraut podā. Attiecīgi tie, kam ir kriptovalūtas, var uzskatīt ka viņi savu naudu ir ielikuši smalkās malšanas šrederī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko