Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zobārstu asociācija: Interese par iespējām vakcinēties pret Covid-19 ir ļoti liela

Zobārstu interese par iespējām vakcinēties pret Covid-19 ir ļoti liela, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zobārstu asociācijas prezidents Andis Paeglītis.

Viņš teica, ka pašlaik ir grūti spriest par to, cik tieši daudz zobārstu ir vakcinējušies, jo šo speciālistu ir daudz un ārstu tīkls ir izkliedēts pa visu Latviju, "tomēr, redzot aktivitāti kolēģu vidū, un to, cik zobārsti aktīvi interesējas par vakcinēšanas iespējām, ir iespējams izdarīt secinājumus, ka aktivitāte ir augsta".

Paeglītis sacīja, ka asociācija informē ārstus, ka, pieņemot lēmumu par vakcinēšanos, ir jāvadās pēc zināšanām, nevis informācijas sociālajos tīklos. Ārsts pauda, ka pats otrdien ir vakcinējies pret Covid-19, un to pašu ir izdarījuši viņa tuvākie kolēģi.

Asociācijas valdes locekle Irēna Delle sacīja, ka 11.novembrī pieņemtais lēmums par visu ārstu vakcinēšanu bijis pareizs. Viņa uzsvēra, ka zobārstu komūna ir ļoti liela, un to veido ap 1700 zobārstu, apmēram 300 higiēnistu, un 1000 asistentu.

"Zobārsts šajā laikā strādā pirmajās rindās ar Covid-19 potenciālajiem slimniekiem, jo zobārsts darbojas mutes dobumā," viņa pauda, piebilstot, ka arī viņa šodien ir vakcinējusies pret Covid-19.

Kā vēstīts, no 11.janvāra stājās spēkā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) izdotais rīkojums, kas nosaka, ka turpmāk pret Covid-19 tiks vakcinētas visas ārstniecības iestādēs strādājošās ārstniecības personas, ārstniecības atbalsta personas un darbinieki, kuri to vēlēsies.

Pavļuts atzīst, ka Latvijas sabiedrības viedoklis par vakcinēšanos ir nogaidošs, un ļoti nepieciešams ārstu labais piemērs.

Pirmdien kopumā pret Covid-19 Latvijā vakcinētas 1312 personas, tādējādi pirmo reizi pārsniegts 1000 vakcinēto slieksnis dienas laikā, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati. Iepriekš lielākais vienā dienā pret Covid-19 vakcinēto skaits bija 9.janvārī, kad tika sapotēts 901 cilvēks.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 vakcinātas 8274 personas.

Līdz šim kopumā vakcinētas 3779 ārstniecības personas un 4495 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 30 255 farmācijas uzņēmuma Pfizer un BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty devas. Tās paredzētas kopumā 15 127 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē