Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kariņš: ES jāatbalsta Ukraina līdz tās pilnīgai uzvarai

Eiropas Savienības (ES) atbalstam Ukrainai jāturpinās līdz tās pilnīgai uzvarai, šodien tikšanās laikā ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Robertu Metsolu sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš ar Metsolu pārrunāja ES atbalstu Ukrainai, sankcijas pret Krieviju un ES līmeņa mehānismu ieviešanu augsto energoresursu cenu samazināšanai.

Ministru prezidents izteica atzinību par Eiropas Parlamenta un tā priekšsēdētājas stingro atbalstu Ukrainai norādot, ka "Eiropas Parlamenta pozīcija ir skaidra, stingra un pamanāma".

Vienlaikus, lai sauktu Krievijas režīmu pie atbildības, nepieciešama ES līmeņa vienošanās par īpaša tribunāla izveidi Krievijas kara noziegumu izmeklēšanai un tiesāšanai, kā arī ir pret to ieviešamas jaunas sankcijas.

Pārrunājot jautājumus par augstajām energoresursu cenām un dabasgāzes pieejamību ES, Ministru prezidents uzsvēra, ka pagājušajā nedēļā Eiropadomē panākta vienošanās par vienotiem risinājumiem un šobrīd Eiropas Komisija ar ES dalībvalstu enerģētikas ministriem izstrādā detalizētus priekšlikumus par kopīgu gāzes iepirkumu izveidi un gāzes cenu griestu noteikšanu.

Kariņš sarunā ar Metsolu aicināja Eiropas Parlamentu rīkoties izlēmīgi, atbalstot risinājumus enerģētiskās krīzes un augsto energoresursu cenu pārvarēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē