Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordāns: Ar 2022.gada budžetu turpināsim uzlabot situāciju iedzīvotājiem ar mazākiem ienākumiem un vidusslānim

Arī 2022.gada budžetā tiks īstenotas Jaunās konservatīvās partijas (JKP) apņemšanās stiprināt jeb uzlabot situāciju iedzīvotājiem ar mazākiem ienākumiem un sabiedrības vidusslānim, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Politiķis uzsvēra, ka ar gaidāmo atalgojuma pieaugumu varēs stiprināt gan veselības, gan iekšlietu nozares darbinieku gatavību strādāt. Tāpat gaidāms pedagogu darba samaksas pieaugums, tajā skaitā pirmsskolas pedagogu minimālās algas likmes palielinājums, norādīja Bordāns.

Tieslietu ministrs atzīmēja arī zinātnes jomas finansējuma palielinājumu un to, ka grāmatu izdošanai paredzēts piemērot samazinātu 5% pievienotās vērtības nodokļa likmi.

2022.gada budžetā būs paredzēts arī finansējums latgaliešu rakstu valodas attīstībai, atzīmēja Bordāns. Tāpat tikšot pastiprināta valsts tieslietu un iekšlietu ekspertīžu iestādes kapacitāte.

Kā ziņots, četras koalīcijas partijas kopā ar Saeimas deputāta Ata Zakatistova vadīto "Stabilitātes" grupu ir politiski vienojušās par 2022.gada valsts budžetu, ceturtdien, 23.septembrī žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka nākamā gada budžetā ļoti svarīgi būs veicināt gan ekonomikas izaugsmi, gan iedzīvotāju labklājību, gan arī atsevišķu nozaru attīstību.

Piektdien, 24.septembrī, premjers sasauks ārkārtas valdības sēdi, kurā diskutēs par nākamā gada valsts budžetu. Sēdē finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) ziņos sīkāk par konkrētiem skaitļiem, pauda Kariņš.

Vienlaikus viņš atklāja, ka nākamgad gaidāms algu pieaugums veselības, izglītības un iekšlietu nozarēs. Attiecīgi atalgojums pieaugs mediķiem, skolotājiem un policistiem.

Tāpat paredzēts zīmīgs zinātnes bāzes finansējuma pieaugums, savukārt veselības aprūpē varēs nozīmīgi paplašināt pakalpojumu pieejamību, tai skaitā onkoloģijā.

Vienlaikus koalīcija vienojusies par zīmīgu darbaspēka nodokļa sloga samazinājumu. Šis solis ir mērķēts uz iedzīvotājiem ar zemākām algām, proti, no 1.janvāra neapliekamais minimums tiks palielināts līdz 350 eiro, savukārt no 1.jūlija - līdz 500 eiro.

Paredzētas arī nozīmīgas investīcijas lielo uzņēmumu jeb lielo investīciju atbalstam. Ļoti nozīmīgas investīcijas gaidāmas reģionālajā attīstībā, tostarp ceļos un pašvaldību infrastruktūrā, atklāja premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē