Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Meļņiks: Tik dārgais piliens darvas...

Nepatīk atgriezties pie izrunātas tēmas, taču par deputātu Veiko Spolīti, kurš pirms mandāta saņemšanas pieķerts braucam ar auto krietnā dzērumā, strīdi publiskajā telpā nekādi nebeidzas. Līdz ar to parādās jauni argumenti, kam, saprotams, jādod atbilstošs novērtējums.

No dažādu politiķu un to atbalstītāju puses izskan apgalvojumi, ka tie esot Vienotības nelabvēļi, kas prasot, lai Spolītis atsakās no deputāta mandāta. Jo sodu tak esot saņēmis. Ko vēl?! Nē, nelabvēļiem varētu pat patikt tas, ka viņš paliek sev tik svarīgajā «činā». Staigātu pa Saeimas gaiteņiem vēl viens dzīvs atgādinājums par Vienotības pašsagrauto tikumību. Labi iederētos blakus skandālu seriālu varonim Zaķim, finanšu kombinatoram Kamparam un shēmotājai ar deputāta mandāta iegūšanu Āboltiņai. Taču patiesībā tādā kā morālās attīrīšanās kūrē visvairāk jābūt ieinteresētai pašai Vienotībai (un te nav runa tikai par konkrēto dzērājšoferi). Ja vien tā, bagātinoties ar Reformu partijas cilvēkresursiem, nav noskaņota aizbrist pa bezgalīgo skuju taku līdzīgi kā eksprezidenta politiskais veidojums.

Ja kāds apgalvo, ka dzērumā pie stūres pieķertais politiķis (tajā brīdī būtībā - potenciāls slepkava) tagad tiek nepamatoti vajāts, šāda pozīcija nav nekas cits kā mēģinājums «pietušēt» pārkāpumu. Jā, no juridiskā viedokļa viss kārtībā - naudassodu saņēma, no vadītāja apliecības uz pāris gadiem šķīrās, piecas diennaktis aiz restēm kaut kad atsēdēs. Taču ir arī morālā puse. Kāda jēga no CSDD ik gadu rīkotajām kampaņām, ka stūrēt drīkst tikai skaidrā, ja kā darvas pilienu medus mucā ar savu attieksmi piemet visvaldošāko partiju pārstāvošs tautas priekšstāvis?! Un vēl aizbildinādamies, ka nevarot pievilt vēlētāju uzticību, atsakoties no deputāta pilnvarām, kaut faktiski to jau izdarījis, noklusēdams pirms mandāta saņemšanas nodarīto. Lai vai kāda būtu sabiedrības attieksme pret politiķiem vispār (un kurš gan cits šo attieksmi bojā, ja ne paši), tomēr politiķi ir daļa no sabiedrības elites, no kuras cilvēki ir tendēti aizgūt arī savus priekšstatus par labo un slikto.

Tagad plaši tiek stāstīts, ka Spolītis esot apturējis darbību partijā, taču atbalstīs valdības koalīcijas politiku un turpinās darboties Vienotības frakcijā kā deputāts. Piedodiet, kas tas par sviestu?! Ko maina tā norobežošanās no partijas, bet darbība tās frakcijā? Tā ir butaforija, nekas cits. Patēlos pārdomās par dzīvi iegrimušo līdz brīdim, kad emocijas publiskajā telpā būs aprimušas, tad "atjaunosies" partijā un dzīvos vienā mierā tālāk. Vai kas būs mainījies (izņemot viņa partijas brūkošo reitingu)?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē