Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

No idejas līdz izaugsmei

Pirmajā Inovācijas akadēmijas (IA) programmā, kas norisinājās no pagājušā gada novembra līdz šī gada maijam, kopumā piedalījās vairāk nekā 160 dalībnieku, kas programmas otrajā daļā 35 komandās darbojās pie inovācijietilpīgo ideju dzīvotspējas pārbaudes. Aprīlī komandas ar produktu prezentācijām piedalījās starptautiskajā jaunuzņēmumu konferencē TechChill, un 26. maijā IA programmu absolvēja 27 tālākai izaugsmei un investīciju piesaistei sagatavotas komandas.

Drīzumā – 20. oktobrī – sāksies jau otrā IA programma. Jāatgādina, ka IA ir inovatīvu, tehnoloģiski ietilpīgu un globāli ambiciozu projektu pirmsakcelerācijas programma, kas palīdz nonākt no agrīnas idejas līdz projektu gatavībai piesaistīt sākotnējās investīcijas un sagatavoties straujai izaugsmei. Šo programmu vada Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība, savukārt finansē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju biznesa centrs Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros.

Lai gan dalība IA neprasa pilnas slodzes iesaisti un ir apvienojama ar darbu, mācībām un citām personīgajām aktivitātēm, dalībniekiem jāapzinās, ka darbs pie agrīnu ideju potenciāla pārbaudes prasa daudz laika un regulāras iesaistes. IA ir paredzētas regulāras mentoringa sesijas, projekta "starpnodevumi", kolektīva sasniegto rezultātu apspriešana un citi programmas elementi, kas palīdz sistemātiski fokusēties idejas pārbaudei. Tomēr vissvarīgāk ir dalībniekiem pašiem apzināties regulāra darba nepieciešamību un laicīgi paredzēt tam laiku savā ikdienā.

Jaunu produktu izstrāde ir ļoti praktiska nodarbošanās. Lai arī IA piedāvā vērtīgu un ideju agrīnas validēšanas procesam pielāgotu saturu, vissvarīgākais projektu progresa priekšnosacījums ir praktiska iegūto zināšanu un atziņu pielietošana – nevis teoretizēšana par iecerētā risinājuma potenciālu, bet gan tā ātra, vienkārša un pēc iespējas lēta pārbaudīšana praksē. Komandas, kas pirmajā IA demonstrēja praktisku darbošanos, sasniedza būtiski labāku galarezultātu nekā tās komandas, kas dažādu iemeslu dēļ koncentrējās tikai uz zināšanu ieguvi un padomu uzklausīšanu no programmas mentoru puses.

Pirmā IA pulcēja dalībniekus no dažādām atšķirīgām nozarēm, ar dažādu izglītību un darba un personīgo pieredzi, un var nešaubīgi apgalvot, ka otrajā programmā varēsim novērot tieši to pašu. Programmas dalībnieki kā kolektīvs zina un prot ļoti daudz – droši vien daudz vairāk nekā jebkurš lektors vai mentors, kurš darbojas programmā. Šīs zināšanas, pieredze un izglītība ir svarīgs programmas aktīvs, un mēs cenšamies veicināt dalīšanos ar to. Padoms, kontakti un atbalsts, ko komandas sniedza cita citai, ļāva tām noslēgt programmu ar labāku un pārliecinošāku savas idejas attīstīšanas rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses