Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Investīcijas ir svarīgas nākotnei

Laikā, kad uzņēmēji piedzīvo dažādus izaicinājumus, tostarp Covid-19 pandēmiju ar neskaitāmiem ierobežojumiem, kā arī enerģijas cenu lēcienu, daudzi izvēlas nogaidošu stratēģiju, taču ir būtiski izmantot krīzes dotās iespējas un stiprināt savu darbību jau tagad, lai nākotnē justos stabilāk. Tieši tāpēc Baltic International Bank SE, izvērtējot savas perspektīvas, piesaistīja trīs jaunus investorus, lai palielinātu pamatkapitālu, tādējādi nodrošinot gan vietējām kompānijām, gan ārvalstu klientiem papildu garantus veiksmīgai sadarbībai.

Ārvalstu investīcijas vienmēr bijis viens no rādītājiem, kas demonstrē valsts ekonomikas veselību, – ja esi interesants citiem, tātad uzņēmējdarbības vide ir pievilcīga un esi izturējis sava veida konkursu ar citiem pretendentiem. Latvija arī Baltijas valstu vidū cīnās par savām pozīcijām, lai piedāvātu to, ko kaimiņvalstis nespēj piedāvāt. Viens no piemēriem ir attīstīta lidosta, gaisa kravu un pasažieru pārvadājumi, kas, cerams, drīzumā atkopsies no pandēmijas ietekmes. Otra joma, kur mēs noteikti esam priekšā, ir finanšu nozare, jo vēsturiski izveidojies plašs piedāvājums gan vietējiem, gan ārvalstu klientiem. 

Analizējot datus par tiešajām ārvalstu investīcijām, var secināt, ka tās ir pieaugošas – pērn trešajā ceturksnī sasniegti jau 17,8 miljardi eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotā informācija. Savukārt Lursoft datos atrodams, ka visvairāk tiešo investīciju vēl joprojām Latvijas uzņēmumos ir no Krievijas, kam seko Lietuva, Igaunija, Ukraina un Vācija. (Šie dati arī parāda izmaiņu gadījumu skaitu ārvalstu ieguldījumiem Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālos un uzkrātos ieguldījumus sadalījumā pa ieguldītāju valstīm.)

2021. gada nogalē Baltic International Bank SE nolēma veikt vēsturisku soli un emitēt akcijas 12 miljonu eiro apjomā. Mērķtiecīga darba rezultātā piedāvājumam atsaucās ne tikai akciju gribētāji, bet arī cilvēki, kuri ar savu pieredzi un zināšanām turpmāk varēs stiprināt bankas darbību. Investoriem ir ne tikai starptautiski atzīta izglītība, bet arī milzīga pieredze banku un finanšu darbības jomās, kas palīdzēs jaunu pakalpojumu un risinājumu ieviešanā nākotnē. Noteikti jāpiebilst, ka arī Latvija kā valsts un bankas kopējais piedāvājums, komandas darbs un izstrādātā vīzija izkonkurēja citus līdzīgus investīciju projektus citur tā dēvētajās jaunajās Eiropas valstīs. Tas pierāda, ka Latvija kā investīciju vieta kļūst arvien pievilcīgāka ārvalstu investoriem.

Ko tas nozīmē esošajiem un potenciālajiem klientiem? Šis brīdis ir svarīgs ne tikai tāpēc, ka stiprināts bankas kapitāls, bet arī tāpēc, ka ir veikta tieši ārvalstu kapitāla piesaiste. Plānots turpināt strādāt gan pie pakalpojumu attīstības Latvijā, gan pie klientu piesaistes no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Palielinātais kapitāls ir rīks attīstībai jaunajos tirgos, un nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīts papildu kapitāls, lai banka kļūtu par nozīmīgu starptautisko tirgu dalībnieku. Svarīgi ilgtermiņa attīstībai ir tas, ka banka iegūst ne tikai kapitālu, bet arī jauno investoru pieredzi, kompetenci un zināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses