Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

EK centīsies mazajiem un vidējiem uzņēmējiem piesaistīt riska kapitālu

Jauni finansējuma piesaistes noteikumi ES paredz ievērojami palielināt riska kapitālu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un atvieglot aizdevumu pieejamību.

Lai atvieglotu finansējuma pieejamību maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), Eiropas Komisija nākusi klajā ar stratēģiju un ES rīcības plānu, kurā paredzēts palielināt ES budžeta un Eiropas Investīciju bankas sniegto finansiālo atbalstu, un priekšlikumu regulai, kurā izklāstīti vienoti riska kapitāla fondu tirdzniecības noteikumi. Tas darīts, lai samazinoties reālās ekonomikas kreditēšanas apjomiem, MVU palīdzētu saņemt aizdevumus, kas paliek aizvien sarežģītāk.

Jaunā regula riska kapitāla ieguldītājiem atvieglos kapitāla piesaisti visā Eiropā jaunu uzņēmumu izveidei. Galvenā iecere ir vienkārša: tiklīdz būs panākta atbilstība izvirzītajām prasībām, visi atbilstīgie līdzekļu pārvaldītāji visā Eiropā varēs piesaistīt kapitālu "Eiropas riska kapitāla fonda" ietvaros. Tiem vairs nebūs jāpilda sarežģītās prasības, kuras katrā ES dalībvalstī atšķiras. Līdz ar vienotu noteikumu ieviešanu riska kapitāla fondi būs spējīgi piesaistīt vairāk ieguldījumu saistību un palielināt kapitāla apjomu.

Līdztekus pagājušajā nedēļā ierosinātajiem pasākumiem, tostarp jaunām finanšu garantijām EUR 1,4 miljardu apmērā Eiropas Investīciju banka saglabās vienmērīgu MVU kreditēšanu apjomu, tuvu 2011. gada līmenim — EUR 10 miljardi.

"Lai izkļūtu no krīzes, svarīgākā prioritāte ir finansējuma pieejamības atvieglošana mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Mūsu rīcības plānā uzsvērts, ka Eiropa dara visu iespējamo, lai uzlabotu finansējuma pieejamību MVU. Mēs tiecamies uz to, lai stiprinātu finanšu instrumentus, ko Eiropas Savienība piedāvā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, un lai uzlabotu to piekļuvi finanšu tirgiem," norāda Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, par rūpniecību un uzņēmējdarbību atbildīgais komisārs Antonio Tajāni.

"Eiropai vajadzīgs vairāk riska kapitāla. Tieši riska kapitāls palīdzēs uzņēmumiem kļūt inovatīvākiem un konkurētspējīgākiem, tādējādi radot nākotnes uzņēmumus Eiropā. Lai varētu atbalstīt daudzsološākos jaunos uzņēmumus, riska kapitāla fondiem ieguldījumi jāpalielina un jādažādo. Šodien ierosinātie priekšlikumi palīdzēs attīstīt šo jauno tirgu," skaidro par iekšējā tirgus jautājumiem atbildīgais komisārs Mišels Barnjē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses