Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

220.lv: Šobrīd mazumtirdzniecībā izteikti dominē daudzkanālu tirdzniecība

Kā liecina tirdzniecības centra internetā "220.lv" apkopotie dati, šobrīd pircēju aktivitāte ir vērojama kā klātienes, tā tiešsaistes veikalos. Trīs mēnešu laikā kopš klātienes veikala atvēršanas Krasta ielā, būtiski audzis klātienē izsniegto pasūtījumu apjoms, tam šī gada janvārī, salīdzinot ar 2022. gada janvāri, kāpjot par 35%.

Būtiski, ka pircēju aktivitāte šogad janvārī, uz vietas izņemot internetā pasūtītās preces, ir bijusi pat lielāka, nekā decembrī. Proti, salīdzinot  datus par aizvadītā gada decembri un 2021. gada decembri, redzams, ka pērn izsniegti par 20% vairāk sūtījumu, nekā tas bija vēl gadu iepriekš. Uzņēmums to skaidro ar dažādiem faktoriem, tajā skaitā ar biznesa stratēģiju mainīt sava lielākā klātienes veikala un internetā pasūtīto preču punkta atrašanās vietu no Daugavgrīvas ielas uz Krasta ielu. 

Turklāt pērn rudenī atvērtais veikals un preču saņemšanas punkts darbojas ar ievērojamu izaugsmi visos galvenajos darbības virzienos. Dati rāda, ka arī pārdošana no ekspozīcijas jeb klātienes veikalā decembrī pieauga par vairāk nekā trīs reizēm (350%), bet janvārī par divām reizēm (215%). 

Mārtiņš Pūpols, "220.lv" Reģionālais vadītājs norāda: "Šobrīd veikals Krasta ielā 52 viennozīmīgi ir populārākais 220.lv veikals Latvijā, ko pierāda izņemto preču apjoms pasūtījumiem, kas ir iegādāti internetā, un klātienes veikala apmeklētības rādītāji. Vienlaikus varam secināt, ka šobrīd mazumtirdzniecībā izteikti dominē daudzkanālu tirdzniecība, kas nozīmē, ka preces pērk kā internetā, tā klātienē un pat sociālajos tīklos."

Vienlaikus viņš norāda, ka klātienes veikalu pircēji lielākoties apmeklē, lai iegādātos smaržas, kosmētikas preces, mazo sadzīves tehniku un rotaļlietas bērniem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses