Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Taksometru pakalpojumus izvēlas pēc lētākās cenas

86% aptaujāto iedzīvotāju taksometru uzņēmumu izvēlās pēc izdevīgākās cenas, bet tikai 14% - pēc servisa kvalitātes un piedāvātajām lojalitātes programmām, liecina portāla Gudriem.lv veiktās aptaujas dati.

Vidējā summa, kuru klienti maksā par vienu braucienu ar taksometru ir 4,60 lati, bet vidējais nobrauktais attālums – 9,4 kilometri un ceļā pavadītais laiks – 14,8 minūtes. Savukārt populārākais brauciena maršruts ir no Rīgas mikrorajoniem uz lidostu Rīga.

Aptaujas rezultāti liecina, ka vairums taksometru kompāniju klientu – 86% - izvēlas taksometru uzņēmumu pirms tam noskaidrojot brauciena izmaksas un salīdzinot tās ar citu taksometru pakalpojumu sniedzēju piedāvājumiem, rezultātā izdarot izvēli par labu tam uzņēmumam, kurs piedāvā izdevīgāko cenu. Tikai 14% aptaujāto izmanto jau ierastu uzņēmumu pakalpojumus, sniedzot priekšroku kvalitatīvai apkalpošanai.

Komentējot aptaujas rezultātus, taksometru uzņēmumu pārstāvji atzīst, ka cenai nebūt nevajadzētu būt galvenajam faktoram pakalpojuma izvēlē.

"Vairums ļaužu, kuri izvēlās taksometru pakalpojumus, balstoties tikai uz to cenu, rezultātā saskaras ar virkni problēmu, kā slikts serviss, aizkavēšanās un citi apstākļi, tomēr pēdējo gadu laikā esam ievērojuši, ka klienti ir kļuvuši gudrāki un cītīgāk pārdomā savu izvēli. Cilvēkiem, kuri regulāri izmanto taksometru pakalpojumus, ir izkristalizējušies 3 līdz 4 taksometru uzņēmumi, kuru pakalpojumus viņi izmanto un kuriem uzticas,” skaidro Smile Taxi & S Taxi pārstāvis Aleksejs Ivanovs.

Taksometru uzņēmuma Avoiss pārstāvis Normunds Brieze uzskata, ka masīvais klientu pieaugums, kuri izvēlas taksometru uzņēmumu vadoties pēc piedāvātās cenas, rodas tādēļ, ka nozarē regulāri parādās jauni taksometru uzņēmumi. „Šie uzņēmumi cenšas iekarot savu vietu nozarē, izmantojot cenu dempinga metodi, tādējādi maldinot klientus, jo brauciens ar taksometru pēc cenas nevar būt līdzvērtīgs braucienam tramvajā vai trolejbusā,” viņš skaidro.

Aptauja rāda, ka vairums klientu – 78% - aktīvi izmanto arī garantētās cenas piedāvājumu, kurš paredz iespēju klientam izvēlēties brauciena izmaksas taksometra pasūtīšanas brīdī. "Šis pakalpojums klientiem ir ļoti ērts, jo jau brauciena sākumā ir zināma summa, kura būs jāmaksā brauciena beigās – klientam vairs nav jāseko līdzi maršrutam vai jāuztraucas par sastrēgumiem, kas varētu palielināt brauciena izmaksas," skaidro Gudriem.lv pārstāvis Dmitrijs Zaznovs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses