Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

UR ar nedēļas nogales atstarpi reģistrē divas izmaiņas Latvijas Naftas tranzīta vadībā

Uzņēmumu reģistrs (UR) ar nedēļas nogales atstarpi, 20.un 23.janvārī, reģistrējis divas izmaiņas AS Latvijas Naftas tranzīts (LNT) valdē un padomē, liecina informācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

No pēdējām veiktajām izmaiņām LNT vadībā izriet, ka 23.janvārī valdes locekļa amatus uzņēmumā zaudējuši Alvis Hāze un Jānis Hāze. Tāpat LNT padomes priekšsēdētāja amatu zaudējis Rudolfs Meroni, viņa vietnieks Aivars Gobiņš, kā arī padomes locekļi - Gints Laiviņš-Laivenieks un Arita Linde. Visi LNT valdes un padomes pārstāvji amatos apstiprināti pagājušajā piektdienā, 20.janvārī.

Minēto amatus zaudējušo personu vietā 23.janvārī UR reģistrējis jaunu valdes locekli - Alekseju Ovodu, un trīs padomes locekļus - Ivaru Bērziņu, Raimondu Grīniņu un Hardiju Vaivadi.

Jau ziņots, ka daļa Ventspils tranzīta uzņēmuma Venbunkers akcionāri Šveices advokātam Rudolfam Meroni pārmet četru miljonu ASV dolāru jeb aptuveni 2,16 miljonu latu piesavināšanos, naudu no AS Latvijas naftas tranzīts (LNT) aizskaitot uz Meroni kontrolētiem uzņēmumiem.

Kā informē Meroni oponentu nometnes pārstāvis Mārcis Krastiņš, LNT šo naudu samaksājusi SIA Airtech par sniegtajiem juridiskajiem pakalpojumiem. Airtech vienīgā valdes locekle ir LNT valdes locekļa Alvja Hāzes dzīvesbiedre Diāna Jukna, savukārt pats uzņēmums pieder Meroni kontrolētajam ārzonas uzņēmumam Eurocom.

Iepriekš Meroni tika pārmesti centieni uz savu personīgo kontu pārskaitīt 29 miljonus ASV dolāru (15,66 miljoni latu) LNT līdzekļu.

Ventbunkers akcionāri, piesaistījuši auditorkompāniju MooreStephens, lai veiktu visaptverošu auditu un novērtētu zaudējumus. Lai izvērtētu Meroni nodarījumus, uzņēmuma akcionāri vērsušies arī Valsts ieņēmumu dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses