Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija Statoil: Tranzītniekiem dīzeļdegvielu izdevīgāk pirkt Lietuvā

Latvijas degvielas tirgotājs Latvija Statoil nav fiksējis būtisku degvielas patēriņa pieaugumu stacijās, kas atrodas uz tranzīta ceļiem, lai gan kravu pārvadājumu apjomi ar auto ir strauji pieauguši, jo tranzītnieki degvielu pērk, kur tā ir lētāka, - Lietuvā, norāda jaunā Latvija Statoil izpilddirektore Ilze Siliņa.

Viņa skaidro, ka tranzītnieki ļoti rūpīgi skatās, kādas ir degvielas cenas. "Pamatā viņi izmanto dīzeļdegvielu, un tā vislētākā ir Lietuvā, kur arī degviela tiek pildīta, un tad var izbraukt cauri Latvijai," skaidro izpilddirektore.

Dīzeļdegviela Lietuvā esot lētāka, jo tai akcīzes nodoklis ir zemāks, tāpat arī pievienotās vērtību nodoklis (PVN) esot zemāks. Lietuvā PVN ir 21%, Latvijā - 22% un Igaunijā - 20%.

Kā ziņots, Siliņa uzņēmumā Latvija Statoil strādā jau 13 gadus, no tiem pēdējos četrus vadīja lielāko struktūrvienību uzņēmumā - Mazumtirdzniecības departamentu. "Statoil" viņa vada no pagājušā gada 1.oktobra.

Iepriekšējais izpilddirektors Sandis Šteins skaidrojis, ka Siliņu kā vadītāju vislabāk raksturo tas, ka viņa kopā ar savu vairāk nekā 600 cilvēku lielo komandu esot izveidojusi tieši Latvijas degvielas uzpildes stacijas par paraugu astoņu Eiropas valstu vidū. Šo veikumu augstu novērtējusi arī uzņēmuma vadība Oslo, lemjot, kam uzticēt Latvija Statoil vadību turpmāk.

Siliņa Rīgas Biznesa skolā ir ieguvusi biznesa vadības maģistra grādu (MBA). Karjeru uzņēmumā Siliņa sāka 1998.gadā kā reģiona vadītāja, kam sekoja Kategoriju departamenta vadītājas amats. Kad Statoil Fuel&Retail Oslo izveidoja Centrālo kompetenču centru, Siliņa gadu nostrādāja šī centra Klientu piedāvājuma departamentā. Pēc atgriešanās no darba Oslo viņa sāka vadīt Mazumtirdzniecības departamentu un kā uzņēmuma vadības grupas pārstāve pēdējos četrus gadus piedalījās ar uzņēmuma darbību un attīstību saistītu lēmumu pieņemšanā un īstenošanā.

SIA "Latvija Statoil" pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam Statoil Fuel&Retail.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses