Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunbūvējamās pašvaldības mājās Rīgā no 2013.gada paredzēs iespēju atslēgt apkuri katram dzīvoklim

Lai izvairītos no situācijām, kad parādu dēļ daudzdzīvokļu namos ilgstoši netiek pieslēgta apkure un netiek ievērotas godprātīgo maksātāju intereses, pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks jaunbūvējamās mājās 2013.gadā tiks paredzēta iespēja atslēgt apkuri katram dzīvoklim atsevišķi.
Kā pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, teju 99% Rīgas dzīvojamā fonda ir izbūvēti tā, ka atslēgt apkuri var tikai visai mājai uzreiz, jo siltumapgādes caurules iet cauri dzīvokļiem visos stāvos. "Ja gribētu atslēgt kādu konkrētu dzīvokli, lielā caurule, stāvvads, būtu jāiebūvē kāpņu telpā, bet no tā līdz katram radiatoram caurules būtu jāiebūvē zem grīdas seguma. Varat iedomāties, ko nozīmētu pārbūvēt katru ēku, - jādemontē viss grīdas segums jebkurā dzīvoklī, arī tajā, kas to nemaz negrib darīt, jānogriež visas caurules un jābūvē sistēma no jauna," skaidroja Stepaņenko.

Šādas izmaiņas ir iespējams veikt, taču parasti ēkas pieder kopīpašniekiem, kuriem attiecīgi jāpieņem savs lēmums un pašiem jāfinansē savas siltumapgādes sistēmas pārbūve, taču tas ir dārgs process. Ja visas mājas pilsētā sāktu pārbūvēt, summa pārsniegtu 50 miljonus latu, atzina Stepaņenko.

Pašvaldības dzīvojamos namus Rīgā būvē "Rīgas pilsētbūvnieks". Uzņēmuma direktors Ivars Gaters aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz šim nami būvēti pēc ierastās sistēmas, kad apkuri var atslēgt tikai visai mājai uzreiz, taču, projektējot namus, kuru būvniecība tiks sākta 2013.gadā, tiks paredzēta iespēja izbūvēt apkures sistēmu tā, lai katra dzīvokļa skaitītājs būtu nolasāms attālināti un katra parādnieka mājoklim siltuma piegādi varētu atslēgt atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses