Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Gjensidige biznesu Baltijas valstīs pārdos Ergo

Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums "Gjensidige Forsikring" savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs "ADB Gjensidige" ("Gjensidige Baltics") par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai "Ergo International".

"Gjensidige" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka puses vienojušās, ka "Ergo International" pilnībā pārņems "ADB Gjensidige".

Vienošanās izpildei nepieciešama atbildīgo konkurences uzraugu piekrišana.

Baltijas biznesa pārdošana apliecina skaidru "Gjensidige" koncentrēšanos uz Ziemeļvalstu tirgu, kas atbilst mūsu pamatkompetencei un spējām, komentējis "Gjensidige" izpilddirektors Jeirs Holmgrēns, kura galvenā prioritāte esot "vadošā Ziemeļvalstu īpašuma un negadījumu uzņēmuma izveide".

"Mēs uzskatām, ka šis darījums sniedz vislabāko ilgtermiņa vērtību mūsu akcionāriem un ļauj mums koncentrēt visus centienus uz mūsu galvenajiem tirgiem Ziemeļvalstīs," izteicies Holmgrēns.

Darījumam nebūšot būtiskas ietekmes uz "Gjensidige" grupas finanšu rezultātu, un saistībā ar to grupas finanšu prognozes netiek mainītas. Paredzams, ka darījums radīs grāmatvedības zaudējumus aptuveni 120 miljonu Norvēģijas kronu (desmit miljoni eiro) apmērā 2024.gada trešajā ceturksnī.

"Ergo" pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka darījumam jāsaņem vairāku atbildīgo iestāžu, tostarp Lietuvas, Latvijas un Igaunijas konkurences regulatoru, apstiprinājums. Tikai pēc veiksmīgas darījuma pabeigšanas "ADB Gjensidige" juridiski pāries "Ergo" īpašumā. Līdz tam abi uzņēmumi turpinās darboties atsevišķi.

Noslēdzoties pirkuma procedūrai, "ADB Gjensidige" tiks integrēts "Ergo" uzņēmumos Baltijas valstīs un tiks apvienoti abu apdrošinātāju darbības procesi. Darījuma gaita neietekmēs klientus, partnerus un brokerus - visi spēkā esošie līgumi tiks turpināti un tiks nodrošināts apdrošināšanas segums. "Gjensidige" zīmols saglabāsies līdz darījuma pabeigšanai, vēlāk pakāpeniski pārejot uz "Ergo" zīmolu.

"Ergo" valdes priekšsēdētāja Baltijas valstīs Urzula Klāra Deška norāda, ka Baltijas apdrošināšanas tirgus piedāvā labu biznesa potenciālu, kas saskan ar "Ergo" starptautiskās uzņēmējdarbības stratēģiju. Apvienojot "Ergo" un "Gjensidige" stiprās puses pakalpojumos un pārdošanas jomā, tikšot radīta platforma turpmākajām inovācijām un attīstībai visās trijās Baltijas valstīs.

"Gjensidige Baltics" ir 659 darbinieki. Uzņēmums piedāvā vispārējās apdrošināšanas produktus privātiem un komerciāliem klientiem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Jau vēstīts, ka 2016.gada nogalē tika pabeigta "Gjensidige" pārrobežu apvienošanās, kurā Latvijas "Gjensidige Baltic" tika pievienota Lietuvas "Gjensidige". Pēc reorganizācijas Latvijā darbojas apdrošināšanas kompānijas filiāle.

"Gjensidige" akcijas kotē Oslo biržā. Grupā strādā ap 4500 darbinieku, tā piedāvā apdrošināšanas produktus Norvēģijā, Dānijā, Zviedrijā un Baltijas valstīs. Norvēģijā tiek piedāvāti arī pensiju un uzkrājumu pakalpojumi. Grupas pamatdarbības ienākumi 2023.gadā bija 36 miljardi kronu, savukārt kopējie aktīvi bija 148 miljardi Norvēģijas kronu.

"Ergo International" mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība "Munich Re".

Baltijā kompāniju pārstāv "Ergo" apdrošinātāju grupa.

Latvijā strādā risku apdrošinātāja "Ergo Insurance" un dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Ergo Life Insurance" filiāles, kuras 2023.gadā apdrošināšanas bruto prēmijās parakstīja kopumā 89,908 miljonus eiro, kas ir par 6,4% vairāk nekā 2022.gadā.

"ADB Gjensidige" 2023.gadā bija sestais lielākais nedzīvības apdrošinātājs Baltijā ar tirgus daļu 7% pēc parakstīto prēmiju apjoma. Pērn "ADB Gjensidige" apdrošināšanas bruto prēmijās parakstīja 151 miljonu eiro.

"Ergo" pērn Baltijā bija trešais lielākais nedzīvības apdrošinātājs ar tirgus daļu 14%, trešais lielākais veselības apdrošinātājs ar tirgus daļu 15% un piektais lielākais dzīvības apdrošinātājs ar tirgus daļu 8% pēc parakstīto prēmiju apjoma. Pērn "Ergo" Latvijā, Lietuvā un Igaunijā kopējais parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 358 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses