Ja runājam par vīnu baudīšanu, tad, lai sasniegtu maksimālo efektu, ļoti svarīgi ir glāzes formu, izmēru, stikla kvalitāti pieskaņot baudāmajam vīnam.
Tīra glāze pati par sevi neietekmē vīna smaržu un garšu. Taču glāze ietekmē to, kā mūsu maņu orgāni uztvers vīna aromātu, smaržu un garšu.
Ļoti svarīgi, lai, vīnam nonākot pareizā glāzē un satiekoties ar gaisa iedarbību, tas glāzes kupolā sāktu izdalīt dažādos aromātus, kuri glāzē kārtotos pēc sava svara (organiskā ķīmija). Arī garšas - saldu, skābu, sāļu, rūgtu - cilvēka mēle atpazīst dažādās vietās. Garšu uztverošās kārpiņas mēles galā galvenokārt sajūt saldo garšu, mēles vidū - sāļo. Skābumu uztverošās kārpiņas atrodas mēles sānos, bet rūgtumu - mēles aizmugurējā daļā. Svarīgi, kurā no šīm mēles daļām nonāk pirmās vīna lāses. Glāzes materiāls, tā biezums (vēlams stikla vai kristāla), tās temperatūra, forma un leņķis, ar kādu vīns nonāk līdz mūsu garšas kārpiņām, ietekmē gala rezultātu - vīna baudīšanu.