A/s Veselības centru apvienība poliklīnikas Elite gastroenteroloģe Rimma Kirejeva Dienai skaidro, ka organisms vasarā zaudē daudz šķidruma, tāpēc nepieciešams arī vairāk dzert ūdeni - glāzi ik pēc stundas. Te nederēs saldinātie dzērieni, bet ūdens vietā var dzert arī zāļu tēja. Uzmanīgam ar ūdens daudzumu gan jābūt, ja ir kāda sirds-asinsvadu slimība.
Vasarā ierobežot vajag arī sāļu un treknu ēdienu lietošanu, jo šādi ēdieni slikti sagremojas. Gaļu un zivis uzturā labāk būtu lietot agri no rīta vai vakarā, pa dienu uzņemot ogļhidrātus, kas organismā labāk uzsūcas. Speciāliste iesaka pēc iespējas vairāk ēst zupas, augļus un dārzeņus.
Tajā pašā laikā aizrauties nevar arī ar ogu lietošanu uzturā. Nopirkto zemeņu kilogramu labāk sadalīt vairākām dienām, nevis apēst visu uzreiz. Ieteicamā norma būtu līdz 300 gramiem ogu dienā. R. Kirejeva piebilst, ka ogas satur ne tikai vitamīnus, bet, piemēram, avenes satur arī aspirīnu, tāpēc ar to lietošanu uzturā uzmanīgiem jābūt cilvēkiem, kuriem, piemēram, ir kuņģa čūla.
Vecākiem jāatceras, ka bērniem ogas var izraisīt arī alerģisku reakciju, tāpēc nevajadzētu ēst uzreiz lielu daudzumu ogu, bet pa vienai odziņai, vērojot bērna organisma reakciju.