Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Pavasaris sāk birt šķīvjos

Kad lielveikalu plauktos pie dārzeņiem parādās norāde «Latvijas», saproti, ka no ziemas drēbēm var atvadīties. Dienām ritot, pievienojas prieks, ka cenas pašu siltumnīcās izaugušajam samazinās par santīmiem vien. Skat, tikko gurķi maksāja tuvu četriem latiem, nu jau ap Ls 2,50. Zaļie spēcīgie lociņi cenu zaudē vēl straujāk.

Getliņu tomāti cenas ziņā stabilāki, bet kur šie liksies, kad blakus būs sārtvaidži konkurenti no Mārupes? Vārdu sakot, ziema kur ziema, bet mums laiks atkal pārtikas piramīdā galveno vietu ierādīt Latvijas zaļajai produkcijai. Tā vismaz domā restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš un to uzskatāmi demonstrē ar receptēm un Dienai speciāli pagatavotajiem ēdieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Karsti kūpināta laša salāti ar pirmajiem spinātie

Divām personām vajadzēs: 100 g karsti kūpināta laša filejas, 4 redīsus, 60 g selerijas kāta, 40 g svaiga gurķa, 60 g spinātu un citu salātu lapu, 40 g avokado, 30 g olīveļļas, 10 g tumšā balzametiķa, sāli, piparus, pūdercukuru
1. Redīsus un gurķi plāni sagriež. Selerijas kātu nomizo un plāni sagriež, iemērc ledus aukstā ūdenī, lai kļūst kraukšķīgs.
2. Bļodā ielej olīveļļu, balzamiko mērci, pieber sāli, piparus, pūdercukuru un rūpīgi samaisa.
3. Uz šķīvja kārto salātu lapas, avokado, redīsus, gurķi, selerijas kātu, saplucina karsti kūpinātu laša fileju un pārlej ar mērci.

Krāsnī cepta Viktorijas asara fileja ar tvaicētiem

Divām personām vajadzēs: 400 g Viktorijas asara filejas, 40 g eļļas, sāli, piparus, 60 g brokoļu, 50 g ziedkāpostu, 40 g burkānu, 30 g cukurzirņu, 100 g sparģeļu, 100 g kokospiena, 30 g karija pastas, 50 g citrona, kreses
1. Viktorijas asari sagriež porciju gabalos, uzkaisa sāli, piparus, apcep uz pannas no visām pusēm. Pabeidz cept cepeškrāsnī.
2. Dārzeņus sagriež un noblanšē sālsūdenī.
3. Karija pastu viegli apcep, pievieno kokospienu, sāli, piparus, citrona sulu, vāra piecas minūtes.
4. Visu kārto uz šķīvja, uzlej mērci un dekorē ar kresēm.

Rīsu krēms ar smiltsērkšķu mērci un svaigām ogām

Divām personām vajadzēs: 50 g rīsu, 100 g saldā krējuma, 50 g cukura, 20 g vaniļas cukura, 10 g piparmētras, 30 g svaigu ogu, 100 g smiltsērkšķu, 70 g apelsīnu sulas, 1 ēd. k. kartupeļu cietes
1. Rīsus novāra, iemaisa saputotā saldajā krējumā, kuram pievienots cukurs un vaniļas cukurs.
2. Smiltsērkšķus ar apelsīna sulu un cukuru vāra 10 minūtes, tad izberž caur sietu, lej atpakaļ katliņā, pievieno izšķīdinātu kartupeļu cieti un atdzesē.
3. Kārto uz šķīvja un dekorē ar piparmētrām un svaigām ogām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?