Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

No astes līdz miziņai - visu zupā!

Viens no prātīgas saimniekošanas veidiem ir maksimāli izmantot visas produktu sastāvdaļas - uzskata šefpavārs Valters Zirdziņš. Kauli, zivju subprodukti un dārzeņu atgriezumi, mizas, ko parasti metam ārā, noder buljonam. Tikai kārtīgi jānomazgā un cik iespējams jāizvēlas ķīmiski mazāk apstrādātas dabas veltes, ideālā gadījumā - bioloģisko saimniecību produkti.

Valtera restorāna klienti esot iecienījuši zivju ēdienus, tāpēc bieži paliek pāri zivju galvas, astes, vēdera maliņas, kas lieliski noder zupai vai buljonam mērces pagatavošanai. Šoreiz galdā forele, ko papildinām ar sezonas dārzeņiem, un sanāk garda krēmzupa. Daudzums paredzēts četriem cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Nepieciešams:
Zivs galva bez žaunām, astes daļa, vēdera maliņas
Sauja gaileņu vai jebkuru citu sēņu
Sauja smalki sagrieztu puravu
Burkāns
Dilles, sīpols
Ap 100 ml sausa baltvīna
Ēdamkarote tomātu pastas
300 ml saldā krējuma

Apcepam sēnes un sīpoliņu, pieliekam sautēties dārzeņus un tomātu pastu, pielejam baltvīnu. Buljonam, kas no zivs un 1,5 litriem ūdens vārīts apmēram 40 minūtes un nokāsts, pievienojam izsautētos dārzeņus, kad tie sasnieguši tādu gatavības pakāpi, ka jau jūk ārā, vēl nedaudz karsē. Sablenderē, pievienojot saldo krējumu.
Pasniedz pārkaisītu ar dillītēm un maizes grauzdiņiem, pievieno nedaudz laša gaļas gabaliņu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?