Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apdrošināšana - pat batutiem

Lielai daļai civiltiesiskā atbildības apdrošināšana saistās ar kaimiņu dzīvokļu applūdināšanas problēmu risinātāju. Tomēr tā ir tikai viena no likstām, ar ko var saskarties ikkatrs mājokļa īpašnieks. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšana ir kas vairāk - tā pasargā ģimenes finanses no daudzām ikdienišķām likstām, kas saistītas ar kaimiņiem, paziņām vai vienkārši citiem cilvēkiem, kuriem mājinieki neviļus ir radījuši finansiālus zaudējumus.

Ar katru gadu pieaug to iedzīvotāju skaits, kuri izvēlas izvairīties no neparedzētiem tēriņiem, kas saistīti ar mājokli, - un, lai to izdarītu, savu dzīvesvietu apdrošina. Negaidītu likstu gadījumos tas ļauj rūpes par tehniskām ķibelēm un to finansiālo atrisināšanu uzticēt apdrošinātājam. Turklāt apdrošināts mājoklis ir kas vairāk par īpašuma fizisko stāvokli vai paša mantu, kas tajā iekšā. Ja izvēlēta arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, apdrošināts mājoklis nozīmē arī finansiālu mieru par ierasto iedzīvi un ģimeni, kas mājoklī dzīvo.

Ko tad sedz šī apdrošināšana? Tikai daži piemēri. Ir iestājies rudens, un sācies lielo vēju laiks. Vējā lidojoši batuti jau ir kļuvuši par vienu no mūsdienu rudens parādībām. Piezemēdamies neparedzētās vietās, tie var radīt ievērojamus postījumus, sabojājot kaimiņa žogu vai automašīnu.

Vējš mēdz pārbaudīt daudzu lietu izturību, tostarp arī jumtu. Apdrošināšana ar civiltiesiskās atbildības segumu atlīdzinās jumta atjaunošanu un, ja, lidojot vējā, jumts būs sabojājis kādu blakus īpašumu, tad atjaunos arī bojājumus kaimiņam.

Aizvien populārāks kļūst aktīvs dzīvesveids un pārvietošanās ar divriteņiem. Bērni dodas uz skolu, vecāki - uz darbu, ik dienu ceļā saskaroties ar dažādām negaidītām situācijām. Veloinfrastruktūra Latvijā ir agrīnā attīstības stadijā, kas prasa lielu uzmanību, pārvietojoties ar divriteni. Nereti jābrauc garām gājējiem vai stāvošām automašīnām, kuras aizķerot vai saskrāpējot rodas neparedzēti izdevumi. Ar civiltiesisko atbildības apdrošināšanu negadījumā bojāto citu personu īpašumu likstas atrisinās apdrošinātājs.

Bērni, rotaļājoties skolā vai kādā citā vietā, mēdz ko sabojāt. Aptaujājot bērnu vecākus, vairāk nekā piektdaļa min, ka ir saskārušies ar negaidītiem finansiāliem izdevumiem, kas saistīti ar bērnu rotaļās nodarītiem zaudējumiem apkārtējo mantai vai veselībai. Topa augšdaļā ir skolas soli, tāfeles vai kāds cits inventārs. Bērnus ierobežot nav iespējams, un tas arī nebūtu jādara tikai finansiāla uztraukuma dēļ, it īpaši, ja rūpes par finanšu riskiem var uzticēt kādam citam.

Ikdienišķu situāciju, kurās mēs paši vai mūsu mājinieki var radīt finansiālas likstas apkārtējiem, ir pietiekami daudz - kaut vai ciemojoties apliet dīvānu. Tāpēc ērti ir nesatraukties par šo likstu finansiālo risināšanu, uzticot to savam apdrošinātājam ar civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas palīdzību, kas darbojas visā Latvijā. Ievērojami liela daļa mūsu klientu, apdrošinot mājokli, izmanto šo papildu iespēju. Turklāt izvēlēties civiltiesisko atbildības apdrošināšanu ir ļoti vienkārši - tik vien kā atzīmēt šo apdrošināšanas segumu mājokļa apdrošināšanas pieteikumā un izvēlēties sev piemērotāko apdrošinājuma summu.

*Swedbank Uzkrājumu un apdrošināšanas atbalsta daļas vadītājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?